Musea - musea

Museum aan de A

Museum aan de A is de opvolger van het Noordelijk Scheepvaartmuseum dat na 90 jaar definitief de koers verlegt. Van museum over de Noord-Nederlandse scheepvaart naar museum over de stad en provincie. Over het leven van de (buiten)gewone Groningers. Over successen én schaduwkanten. Van Rabenhaupts overwinning tijdens het Rampjaar in 1672 tot de Groningse betrokkenheid bij slavernij. Natuurlijk blijven we ook verhalen over de Groninger scheepvaart vertellen. Want Groningen zonder scheepvaart zou Groningen niet zijn. Voor de liefhebber van een vlotte historische snack én de culturele en historische fijnproever: Museum aan de A wordt voor iedereen.

Een van de modellen in het Museum aan de Aa

Museum aan de A beheert meer dan 8.000 objecten, 20.000 foto’s, 30.000 scheepsbouwtekeningen, 1.000 zeekaarten en 330 schilderijen. Verzameld in bijna honderd jaar. Zo is een collectie ontstaan van met name maritieme voorwerpen – van scheepsmodellen en Ploegschilderijen tot Bronsmotoren. Een schatkist vol verhalen!

Samen met partners zoals het Groninger Museum, Groninger Archieven en Noorderpoort wordt gewerkt aan Museum aan de A. Een bezoek aan Museum aan de A in de stad is slechts het begin van je ontdekkingstocht door de stad.

Contactgegevens
www.museumaandea.nl
Brugstraat 24, 9711 HZ Groningen
Telefoon: 050 – 312 22 02
Mail: info@museumaandea.nl

Openingstijden
Maandag: gesloten
Dinsdag t/m zaterdag: 10.00 tot 17.00 uur
Zondag: 13.00 tot17.00 uur

Kijk voor meer informatie op de website van Museum aan de A via www.museumaandea.nl

Museum aan de A