Poolshoogte - foto door Arjen Snijder

De Hondsrugacademie

De Hondsrug UNESCO Global Geopark organiseert ieder voor- en najaar een reeks lezingen op het snijvlak van geologie, archeologie, natuur en (cultuur)geschiedenis. Daarbij staat het Hondsruggebied, met haar geheel eigen en vaak verrassende verhalen, centraal.

Ontmoet de Hondsrug op een andere manier
Diverse sprekers nemen het publiek vanuit verschillende invalshoeken mee op reis door het verleden van het Hondsruglandschap, waarbij ook nieuwe inzichten en actuele ontwikkelingen worden gedeeld. Je komt meer te weten over de achtergrond en geschiedenis van de omgeving, maar ook: welke vragen leven er en welke uitdagingen komen we nu tegen? Zo leren we het gebied samen steeds beter kennen.

Voor wie?
De lezingen zijn bedoeld om jong en oud bij het Hondsruggebied te betrekken en zijn toegankelijk voor een breed publiek; iedereen die meer wil weten over het dit bijzondere Hondsruggebied is dan ook van harte welkom. Voorkennis is niet vereist.

Pingoruïne in het Hondsruggebied, foto door De Hondsrug UNESCO Global Geopark

DATA NAJAAR 2024 – LEZINGEN

De data voor komend najaar zijn bekend. Meer informatie over de inhoud volgt.

1: Donderdag 10 oktober 2024 – Borger
2: Donderdag 14 november 2024 -Borger
3: Donderdag 12 december – Borger
4: Donderdag 16 januari 2025 – Borger

Bij onze evenement kunnen foto en video opnames worden gemaakt door de organisatie. Wanneer je aan onze activiteiten deelneemt, geef je de organisatie toestemming om beelden (foto en video) waar je op staat te gebruiken voor communicatiedoeleinden.