Musea - musea

Noordelijk Scheepvaartmuseum (Museum aan de A)

In twee van de mooiste middeleeuwse gebouwen van de stad Groningen is het Noordelijk Scheepvaartmuseum gevestigd. In het Canterhuis en het Gotisch huis ervaar je de geschiedenis van Groningen en de Noord-Nederlandse scheepvaart. Daarnaast zijn er het hele jaar door wisselende historische en kunsttentoonstellingen te zien. Het museum is bezig met een transitie; zie voor de meest recente informatie deze link.

In de twee mooiste middeleeuwse gebouwen van Groningen is het Noordelijk Scheepvaartmuseum gevestigd.
Drukte aan het Hoge der Aa, de middeleeuwse haven van Groningen

Animatiefilm

In veel oude steden zijn nog restanten te zien van het middeleeuwse verleden: een paar gevels hier, een stukje stadsmuur daar. Maar waar kun je nog een volledig middeleeuwse stad beleven? In het Noordelijk Scheepvaartmuseum kan dat. Voor de film Groningen in 1470 is een virtuele reconstructie van de laatmiddeleeuwse stad Groningen gemaakt. Niet eerder werd een historische stad zo compleet en zo gedetailleerd tot leven gewekt. Alle gebouwen, ruim 1100 in totaal, zijn afzonderlijk digitaal gereconstrueerd, met behulp van de nieuwste technieken en gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten.

Plattegrond van middeleeuws Groningen
Plattegrond van middeleeuws Groningen

Realistisch

Door animatie en het gebruik van schaduwen en achtergrondgeluiden krijg je een realistisch beeld van de middeleeuwse stad. In de twintig minuten durende film krijg je een rondleiding door het Groningen van 1470. Daarna kun je zelf op de computer door een volledig navigeerbare versie van de stad dwalen. De film wordt dagelijks doorlopend vertoond in het museum.

Openingstijden

Dinsdag t/m zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur
Zondag van 13:00 tot 17:00 uur

Contactgegevens

Deel dit: