Oud Aalden - hotspots

Oud boerendorp Aalden

Om met eigen ogen te zien hoe een Drents esdorp er vroeger uitzag, moet je in het oude gedeelte van het dorp Aalden gaan kijken. Met zijn klinkerweggetjes langs de oude boerderijen is het een van de mooiste buurtjes van Drenthe.

De brink van Oud Aalden met zijn oude eiken

Symbiose van landbouw en natuur

Aan de ene kant van Aalden liggen de essen op de hogere gronden. De vroegere weilanden en hooilanden vind je aan de andere kant van het dorp in het beekdal van Aalderstroom en Westerstroom.

De erven van de boerderijen zijn niet alleen monumentaal mensenwerk, maar ook kostbare stukjes natuur. Let bijvoorbeeld eens op de prachtige oude appelbomen en perenbomen bij de boerderijen. En op de prachtige tuinen met ouderwetse ‘boerenplanten’ als pioenrozen, hortensia’s, dahlia’s en duizendschoon.

Wandelingen

Vanaf de parkeerplaats kun je een aantal wandelingen starten, waaronder de Aalden Rondomme. Gemaakt door dorpsbewoners om jou kennis te laten maken met het dorp en hun zusterdorp Zweeloo. Ook kun je de wandeling Aalderstroom starten vanaf de parkeerplaats. Deze voert je langs de mooiste plekjes in het dorp, over de es en door het beekdal. Er is ook een kunstzinnige wandeling uitgezet door de Stichting Kunstenaarsdorp Zweeloo, waarbij je van oude en recente kunstwerken in en rond Aalden en Zweeloo kunt genieten.

Locatiegegevens

Coördinaten: 52°47’11.7″N 6°42’55.8″E

Oud Aalden