Musea - musea

De Nabershof

De Nabershof is een Saksische boerderij, gebouwd in 1681. Deze oudste boerderij van Emmen is een Rijksmonument en is eigendom van de Drentse cultuurhistorische vereniging ’t Volk van Grada. Het complex van de Nabershof ligt op de Hondsrug.

De Nabershof

Museumboerderij De Nabershof

Nederzettingen

De Hondsrug is een heel bijzonder cultuurlandschap. Nergens anders in Nederland zie je zo duidelijk een patroon van nederzettingen. Dit patroon vertelt je het verhaal van de boeren in het Hondsruggebied, een landschap dat door mensenhanden is gemaakt.

Expositie

Om dit complex uit te bouwen tot een volwaardig informatiepunt van De Hondsrug UNESCO Global Geopark, zal een nieuwe aanbouw worden gerealiseerd. Hier krijg je een beeld van het boerenleven in het gebied van de Hondsrug van de prehistorie tot nu. Je leert hier meer over het ontstaan van het landschap met essen (hooggelegen akkers) en esdorpen, over het systeem van de boermarken, de ruilverkaveling en de moderne landbouw. De expositie zal een interactief karakter hebben. Je krijgt informatie over het boerenleven via touchscreens, filmpjes, foto’s, geluidsfragmenten, oude documenten en animaties. En je ziet de verschillende typen boerderijen van de Hondsrug.

Dansgroep

Dansgroep op De Nabershof

Langgraf

In het terreintje achter de Nabershof ligt hunebed D43, het bekende Langgraf.

Openingstijden

Alleen geopend op afspraak

Museumboerderij de Nabershof

Deel dit:
De Nabershof