excursies

Turfland

Onderweg door het turfland achter de Hondsrug

Er is geen betere plek dan het Veenpark om kennis te maken met verhaal van het verdwenen turfland achter de Hondsrug. Ontdek ook hoe de venen Vincent van Gogh hebben gelokt en zie in het Bargerveen hoe dat veenland er vroeger moet hebben uitgezien.

Beleef het veen

Deze groepssafari begint in het Veenpark bij Barger-Compascuum. Hier zal een gids op je staan te wachten. Je bezoekt de expositie van De Hondsrug UNESCO Global Geopark en maakt een wandeling door het Veenpark. De gids zal je in het park laten zien hoe de mensen er vroeger woonden en werkten.

Veenpark Barger-Compascuum

Na het Veenpark ga je naar het Van Gogh Huis in Veenoord bij Nieuw-Amsterdam. De grote ongerepte venen in het zuidoosten van Drenthe lokten in het najaar van 1883 de jonge, totaal onbekende schilder Vincent van Gogh deze kant op. In Veenoord huurde hij een kamer in de herberg en hij trok dagelijks het veld in om er te tekenen en te schilderen.

van Goghhuis Veenoord

In het Van GoghHuis bezoek je de Poort van De Hondsrug UNESCO Global Geopark. De gids brengt je naar het kamertje waar Vincent destijds twee maanden verbleef. Hierna kun je genieten van een heerlijke lunch.

Na de lunch kun je op eigen gelegenheid een wandeling maken door het Bargerveen, het Smalspoormuseum bij Erica bezoeken of het wereldberoemde kunstwerk Broken Circle van Robert Smithon in een zandwinning bij Emmen gaan bekijken. Onze gids helpt je graag op weg!

Smalspoormuseum Erica

Programma

10:00         start bij het Veenpark in Barger-Compascuum met koffie en thee
(Berkenrode 4, 7884 TR Barger-Compascuum)

10:15          bezoek Veenpark

11:45          rondleiding en lunch Van Gogh Huis

14:00         einde safari
facultatief bezoek aan Bargerveen, Smalspoormuseum of Broken Circle

Opgave en kosten

  • De groepssafari is o.a. bestemd voor bedrijven, scholen en verenigingen.
  • De hele safari staat onder leiding van een gids.
  • Het maximaal aantal deelnemers per gids is twintig.
  • De safari duurt ongeveer vier uur.
  • Tijdens de safari dien je je eigen vervoer te regelen.
  • Het is het hele jaar mogelijk de safari te boeken.

De kosten van de groepssafari bedragen € 25,00 p.p. incl. lunch. Indien je je eigen lunch meeneemt, zijn de kosten € 15,00 p.p.

Je kunt de safari reserveren door te mailen met Liesbeth Simon van De Hondsrug UNESCO Global Geopark (l.simon@dehondsrug.nl).

Geef in het mailtje s.v.p. een voorkeursdatum en het aantal deelnemers aan. Reserveer minimaal drie weken van tevoren. Na je reservering ontvang je  een bevestiging en een factuur.