excursies

Hondsrug en Hunze

Onderweg door de unieke natuur van Hondsrug en Hunze

Staatsbosbeheer en De Hondsrug UNESCO Global Geopark laten de deelnemers aan deze groepssafari in de Homanshof kennismaken met de unieke natuur en landschap van het Hondsruggebied. De gids vertelt je er alles over in deze oude boerderij.

Homanshof

Vanuit de Homanshof ga je naar De Strubben Kniphorstbosch. Een prachtig natuurgebied, maar veel meer dan dat… Het is ook een plek waar tweeduizend jaar geleden mensen woonden, werkten en stierven. Het gebied is het enige archeologische reservaat van Nederland.

De gids zal je er hunebedden, grafheuvels en middeleeuwse karrensporen laten zien. Stel je voor, dwars door dit gebied liep eens de belangrijkste landroute van Groningen naar het zuiden. Dagelijks hobbelden karren en koetsen over de heide.

De volgende stop is Kanocentrum Breeland bij Annen. Hier kun je een heerlijke geheel verzorgde picknick krijgen, maar je kunt ook je eigen lunch meenemen.

Na de lunch is er een ontspannende kanotocht over het riviertje de Hunze. Dit deel van het Hunzedal heeft Het Drentse Landschap omgetoverd in een prachtig natuurgebied. Er wonen zelfs weer bevers. De kans dat je er eentje ziet, is overigens klein, want bevers zijn schuwe dieren. Wel kun je aan de knaagsporen op de oever zien dat er altijd bevers in de buurt zitten.

Programma

10:00       start bij de Homanshof in Anloo met koffie en thee
(Lunsenhof 20, 9467 PM Anloo)

10:30       bezoek Informatiecentrum Homanshof

11:00       wandeling met gids door De Strubben Kniphorstbosch

12:45       lunch bij Breeland

13:15        kanoën op de Hunze

15:30       einde safari

De kosten van de groepssafari bedragen € 45,00 p.p. incl. lunch. Als je je eigen lunch meeneemt, zijn de kosten € 32,00 p.p.

Je kunt de safari reserveren door te mailen met Liesbeth Simon van De Hondsrug UNESCO Global Geopark (l.simon@dehondsrug.nl).

Geef in het mailtje s.v.p. een voorkeursdatum en het aantal deelnemers aan. Reserveer minimaal drie weken van tevoren. Na je reservering ontvang je een bevestiging en een factuur.

  • De groepssafari is o.a. bestemd voor bedrijven, scholen en verenigingen.
  • De safari staat onder leiding van een gids.
  • Het maximaal aantal deelnemers per gids is twintig.
  • De safari duurt ongeveer vijf uur.
  • Tijdens de safari dien je je eigen vervoer te regelen.
  • Het is het hele jaar mogelijk de safari te boeken.

Contactgegevens