Neanderthaler

Je eigen OerToer

Je hebt gekozen voor het thema 'Het oerlandschap '. Op deze pagina vind je een aantal best things to do voor dit thema overzichtelijk gepresenteerd. Wil je voor een bepaald onderdeel toch iets anders ondernemen dan maken wij het makkelijk om een alternatief te zoeken en te vinden. Ben je klaar met samenstellen? Stuur dan deze pagina URL per e-mail of maak een papieren print om jouw keuze op te slaan. Veel plezier met De Hondsrug Geopark OerToer!

Thema Het oerlandschap

 • Musea

  Veenloopcentrum ( Nederland)

  Het Veenloopcentrum in Weiteveen vormt het middelpunt van de wandelactiviteiten: het veenlopen. Je kunt er binnenlopen voor informatie over het Bargerveen. Staatsbosbeheer heeft paaltjesroutes uitgezet om je het Bargerveen zelf te laten ontdekken.

 • Musea

  Waterpark de Bloemert ( Nederland)

  De vijfde Expeditiepoort van De Hondsrug UNESCO Global Geopark is gevestigd in het receptiegebouw van bungalowpark Waterpark de Bloemert in Midlaren. Hier is een expositie ingericht over het water in het landschap van het Hondsruggebied.

 • Musea

  Hortus Haren ( Netherlands)

  De Hortus Botanicus Haren is een van de oudste en grootste botanische tuinen van Nederland. Hier vind je veel bijzondere tuinen met elk een eigen karakter en sfeer, zoals een Keltische tuin en een Chinese tuin.

 • Musea

  Boomkroonpad ( Nederland)

  Als je het bos vanuit eens anders wilt beleven, maak dan een wandeling over het Boomkroonpad bij het Houtvester Kuhn Huis. Uiteindelijk loop je op 22,5 meter hoogte door de toppen van de bomen.

 • Musea

  Zwaantje Hans-Stokman’s Hof

  De Zwaantje Hans-Stokman’s Hof is een fraai gerestaureerde, Saksische boerderij in Schoonebeek in het zuiden van Drenthe. Zwaantje Hans, een van de laatste leden van de familie die de boerderij bewoonde, heeft door het ‘zandstrooien’ van […]

 • Musea

  Molen De Wachter ( Nederland)

  Ooit begon deze markante korenmolen uit 1851 “De Wachter” als oliemolen. Zo’n 200 vrijwilligers onderhouden en runnen het museum. Zij zorgen ervoor dat alles in werking te zien is.

 • Hotspot

  Ballooërveld ( Nederland)

  Het Ballooërveld ligt ten noorden van het dorp Balloo. Op het heideveld Ballooërveld heb je de ijstijden echt binnen handbereik: het glimmende witte zand uit de Elster-ijstijd; zwerfkeien uit de Saale-ijstijd en een aantal pingoruïnes.

 • Hotspot

  Bargerveen ( Nederland)

  Na de laatste ijstijd begon zo’n 10.000 jaar geleden het klimaat warmer en vochtiger te worden. In de beekdalen ontwikkelde zich tussen de rivieren Hunze en Eems een enorm veenmoeras, het Bourtanger Moor.

 • Hotspot

  Hunze bij Elzemaat ( Nederland)

  De afgelopen jaren is hard gewerkt aan het herstel van het Hunzedal en in de Elzemaat kan je goed zien wat dit het landschap heeft opgeleverd.

 • Hotspot

  Besloten Venen ( Netherlands)

  Tussen Noordlaren en Glimmen liggen de Besloten Venen in een zogenaamd doorbraakdal. Het dal ontstond aan het eind van de Saale ijstijd toen smeltwater een laagte uitspoelde die dwars door de Hondsrug heen sneed.

 • Hotspot

  Amerdiep ( Nederland)

  Rond het dorpje Amen is te zien hoe de beekdalen van de Drentse beekjes er vroeger hebben uitgezien. Allerlei stukken van het oude Amerdiepje zijn in de laatste jaren hersteld. Er is weer een stromende beek.

 • Hotspot

  Huisweiden van esdorp Gees (Dorpsstraat 47 in Gees)

  Enkele jaren geleden ontstond het idee om op eigentijdse manier huisweiden in het esdorp terug te brengen. In 2012 sloegen de bewoners de handen ineen en werden in gezamenlijkheid authentieke weilandjes en dierenbehuizingen gebouwd.

 • Hotspot

  Hunze en Torenveen ( Nederland)

  In de vorige eeuw werd de Hunze rechtgetrokken en opgesloten tussen kades. Voortaan was het waterpeil exact te regelen. Sinds 2012 is er een project gaande om de oude Hunze in zijn oude glorie te herstellen.

 • Hotspot

  Mandelanden ( Nederland)

  In de velden achter Westdorp begint het Voorste Diep. Het Voorste Diep is één van de twee bovenloopjes van de Hunze. Bij Borger breekt het Voorste Diep door de Hondsrug.

 • Hotspot

  Kampsheide ( Nederland)

  Aan de rand van het beekdal van het Deurzerdiep bij Assen ligt het natuurgebied Kampsheide. In de prehistorie hebben hier tientallen eeuwen lang mensen geleefd. Tussen ongeveer 3500 v.Chr. en het begin van onze jaartelling blijkt […]

 • Hotspot

  Onnerpolder ( Nederland)

  De Onnerpolder ligt tussen het dorp Onnen en de noordpunt van het Zuidlaardermeer. Poldermolen De Biks (1857) pompte het polderwater het Drentsche Diep in. Zijn werk is tegenwoordig overgenomen door het moderne gemaal 'De Onnerpolder' van Waterschap Hunze…

 • Hotspot

  Klinkenberg ( Nederland)

  De Klinkenberg is een lage bult met een gracht eromheen. Het is een motte, een kasteelheuvel uit ca. 1250. Zo’n motte heeft steile zijkanten en is meestal opgehoogd met de grond die uit de gracht kwam.

 • Hotspot

  Deurzerdiep ( Nederland)

  In de laagte tussen Assen en Rolde stroomt het Deurzerdiep. In 1965 kwam er een verbinding tussen het Deurzerdiep en het Noord-Willemskanaal ten noorden van Assen om een eind te maken aan de wateroverlast verder stroomopwaarts […]

 • Hotspot

  Emmerdennen ( Nederland)

  Vlak naast het drukke centrum van Emmen, achter het ziekenhuis, liggen de Emmerdennen: een oase van rust. ‘Klein Zwitserland’, noemen ze het in de buurt. Het is een prachtig bos met oude zandduinen. Het Haantjeduin vormt met zijn…

 • Hotspot

  Katshaarschans ( Netherlands)

  [caption id="attachment_739" align="alignnone" width="600"] De Katshaarschans is vanuit de lucht goed zichtbaar[/caption] Vanuit Vlieghuis - een buurtschap tussen Coevorden en Schoonebeek - liep vroeger een pas door de veenmoerassen naar het noordwesten. Deze pas had de naam de…

 • Hotspot

  Appelbergen ( Nederland)

  Het voormalige militair oefenterrein Appelbergen ligt op de Hondsrug ten oosten van het dorp Glimmen. Het heeft een grote dichtheid van overblijfselen uit de ijstijden en andere prehistorische resten.

 • Hotspot

  Poolshoogte Schapenpark ( Nederland)

  Het Schapenpark bij het dorp Odoorn aan de overkant van de N34 is een fraai heideveld. Een parkachtig landschap met hier en daar een boom of een groepje bomen. En natuurlijk lopen er heel veel schapen. Midden in…

 • Hotspot

  Oud Aalden ( Netherlands)

  Om met eigen ogen te zien hoe een Drents esdorp vroeger functioneerde, moet je in het oude gedeelte van het dorp Aalden gaan kijken. Met zijn klinkerweggetjes langs de oude boerderijen is het één van de mooiste buurtjes…

 • Hotspot

  Strubben Kniphorstbosch ( Nederland)

  Tussen Anloo en Schipborg ligt een natuurgebied met een dubbele naam, namelijk De Strubben Kniphorstbosch. De Strubben zijn bosjes op de overgang van de es naar het heideveld. Dit gebied is rijk aan archeologische sporen.

 • Route

  Appelbergen bij Glimmen ( Nederland)

  De Appelbergen bij Glimmen vormen een aardkundig waardevol gebied. De voormalige functie als militair oefenterrein heeft eraan bijgedragen dat het ijstijdenlandschap hier nog steeds goed te zien en te beleven is.

 • Route

  Het Annermoeras (9656 PE)

  Het Annermoeras bij Spijkerboor ligt sprankelend in het zonnetje. Een groep smienten zoekt een geschikte landingsplaats, Een wit paardje komt slungelachtig op ons. Loop mee door een prachtig stuk ‘nieuwe natuur’.

 • Route

  Toer langs de boer

  Toer langs de boer ( Nederland)

  De fietsroute Toer langs de boer neemt je mee naar vroeger én naar nu. Langs sporen van prehistorische landbouw, middeleeuwse boerendorpen, oude en nieuwe boerderijen, door het esdorpenlandschap, langs beekdalen, hoogveenontginningen, heidevelden en ruilverkavelingsgebieden. En je […]

 • Route

  Het Oosterbos ( Nederland)

  Vlak in de buurt van Nieuw-Dordrecht kun je een prachtige wandeling van ongeveer zes kilometer maken door het Oosterbos, dat een eeuw geleden nog een kaal veenmoeras was.

 • Route

  Aalderstroom ( Netherlands)

  Vanuit het monumentale dorp Oud-Aalden wandel je door het stroomdal van Aalderstroom en Westerstroom en kun je zien dat dat de beek weer net als vroeger door het weidse landschap kronkelt.

 • Route

  Het Hondsrugpad ( Nederland)

  Het Hondsrugpad is een wandelroute in het Hondsruggebied die loopt van de zuidwestkant van Emmen naar de noordkant van de stad Groningen. Er zijn diverse leuke wandelingen met een lengte van ongeveer 10 kilometer.

 • Route

  Ontdek Kampsheide (9458 TC Balloo )

  Dit is een route van het Drentse Landschap. Kampsheide is het oudste terrein van Stichting Het Drentse Landschap, gekocht in 1948. De wandeling gaat door en rond Kampsheide en brengt je langs heideveldjes, kletsnatte stukken heide, een ongelooflijk mooi […]

 • Route

  Ontdek (Pre-) historisch Groningen ( Nederland)

  Deze fietsroute van ongeveer 44 kilometer langs prehistorische hoogtepunten start en eindigt op de Grote Markt van Groningen

 • Route

  De Hondstong ( Yde)

  Het beekdal van de Runsloot is in natuurgebied De Hondstong tussen Vries en Yde amper honderd meter breed. Als door een wonder werd het aan het eind van de jaren zestig bij de ruilverkaveling Vries gespaard.

 • Route

  Esdorp Noordlaren ( Nederland)

  Noordlaren is een typisch esdorp in het noordelijke gedeelte van het Hondsruggebied, waarop de stad Groningen en het Zuidlaardermeer een belangrijke stempel hebben gedrukt. Op deze wandeling kun je alle aspecten van dit mooie oude dorp […]

 • Route

  Steenmannetjesroute 4: Gasselte-Borger ( Nederland)

  Een spannende fietstocht langs de mooiste stukjes van de Hondsrug.

 • Route

  Tijdreisroute Leewal ( Nederland)

  Deze wandeling voert door de mooiste stukjes natuur en ijstijdenlandschap bij Exloo. Onderweg leer je over de invloed van de ijstijden in dit gebied.

 • Doen

  Bevers zoeken ( Nederland)

  Geopark-Bever-safari: Op de step door Geopark-HOTSPOT De Duunsche Landen naar het Bever Informatie Centrum. Vertrekpunt: Breeland Recreatie, Annen.

 • Doen

  Hunzebos met Eko-Tours ( Nederland)

  Ervaar samen met familie, vrienden of collega’s een bijzondere ‘groene’ excursie op de Hondsrug met Eko-Tours. Rij zélf in een 100% elektrische terreinwagen en geniet van het mooie Drentse landschap. Beleef met Eko-Tours een bijzondere ontdekkingsreis.

 • Doen

  Martini Hotel Group

  Bootje varen op het Paterswoldsemeer – Rietschans ( Nederland)

  Wat is er lekkerder dan bootje varen op een mooie, zonnige dag op het Paterswoldsemeer? Bij De Rietschans bieden wij u diverse mogelijkheden om met een bootje te varen op het meer.

 • Doen

  Unieke tour met Eko-Chopper

  Verken de prachtige Hondsrug met deze unieke 100% elektrische Eko-Chopper©. Een fluisterstil, milieuvriendelijk en stoer voertuig om op een avontuurlijke en bijzondere manier het gebied te ontdekken. Heerlijk stil en relaxed rijd je samen door de […]

 • Doen

  The Big Five te paard ()

  Paardrijcentrum Les Chevaux organiseert in samenwerking met De Hondsrug UNESCO Global Geopark een Hondsrug Safari te paard. Elke donderdag in de reguliere schoolvakanties.   Laat je meenemen naar plekken waar het duizenden jaren oude verleden van […]

 • Doen

  Beelden in Gees

  Beelden in Gees biedt vele mogelijkheden voor een bedrijfsuitje, het vieren van een verjaardag of een familie-reünie.

 • Doen

  Breeland Recreatie

  Breeland Recreatie in Annen te Drenthe beschikt over twee groepsaccommodaties, die op basis van zelfverzorging worden verhuurd. De groepsaccommodaties bieden veel comfort en veiligheid en uitstekende voorzieningen.

 • Doen

  Country Golf Ees

  De goed onderhouden shortgolf-baan en het sfeervolle clubhuis/brasserie liggen aan de rand van de staatsbossen in het dorpje Ees, gemeente Borger Odoorn, in het mooie Drenthe.

 • Doen

  Eko-Tours

  Eko-Tours – beleef het groene avontuur. Ervaar samen met familie, vrienden of collega’s een bijzondere ‘groene’ excursie op de Hondsrug.

 • Doen

  Galerie Drentsche Aa

  Galerie Drentsche Aa exposeert schilderijen van Drentse schilders en schilderijen van Drenthe. De galerie is gelegen in het hart van het Beek en Esdorpenlandschap van het Nationaal Park Drentsche Aa, ingeklemd tussen het Balloërveld […]

 • Doen

  In het Wilde weg…

  In het Wilde weg… heeft een jarenlange ervaring in het aanbieden van natuurbelevingstochten met de kano en kajak.

 • Doen

  Schaapskudde Bargerveen

  Schaapskooi Bargerveen is de grootste schaapskooi die er in Nederland is ten behoeve van natuurbegrazing. De kudde bestaat uit maar liefst 1000 schapen!

 • Doen

  Zandspeelplaats Grolloo

  Voor een dagje lekker spelen in het zand of je tent een keer opzetten? Kun je terecht op de zandspeelplaats Grolloo. Natuurlijk kun je er ook gewoon picknicken.

 • Eten en drinken

  Landhuis Hotel Restaurant Rikus

  Rikus is een thuis voor iedereen die van rust, natuur en culinair genieten houdt. Rikus is letterlijk verbonden met buiten. Bij Landhuishotel Restaurant Rikus ligt een hectare moestuin waarop wij de Groenten van Rikus […]

 • Eten en drinken

  De Rietschans

  De Rietschans is een gastvrij en verrassend veelzijdig horecabedrijf met een groot terras aan het water, een à la carte restaurant met open keuken en een aanlegsteiger.

 • Eten en drinken

  Diner Café Bussemaker

  Op een fantastische locatie midden in het mooie esdorp Exloo bevindt zich Diner-Café Bussemaker. Een grand café van nu, maar met een vleugje stijl van sfeer van toen. Proef de unieke sfeer: Terras met […]

 • Eten en drinken

  Bistro Tante Sweel

  Bistro Tante Sweel is een gezellig, sfeervol restaurant met een leuke gevarieerde kaart met grillspecialiteiten.

 • Eten en drinken

  Terras Restaurant Poolshoogte

  Een kopje koffie met een overheerlijk stukje huisgemaakte appeltaart na een wandeling in het bos, een lekkere rosé-wijn op een warme zomeravond, onder het genot van een hapje en drankje genieten van een openluchtconcert, […]

 • Eten en drinken

  Café Restaurant De Drentsche Aa

  Wilt u romantisch trouwen, gezellig uit eten, sfeervol borrelen in de avondzon, uitrusten na een boswandeling met een heerlijk kopje koffie? Of bent u op zoek naar een passende locatie voor uw familie- of […]

 • Eten en drinken

  Café restaurant zalencentrum Wielens

  Ons café restaurant bedrijf is gelegen aan de brink in Noord-Sleen. Een comfortabel, ruim opgezet etablissement in een prachtige omgeving in de nabijheid van andere pittoreske dorpjes en vele bezienswaardigheden. U kunt genieten van […]

 • Eten en drinken

  Cosineros

  Cosineros is Spaans voor koks. Deze staan in onze keuken waar ze naar hartelust koken met de beste ingrediënten: dagverse groenten, mooi vlees, verse vis. Daarbij plukken zij kruiden in de eigen kruidentuin, maken […]

 • Eten en drinken

  De Koningsherberg

  Onze herberg ligt midden in het pittoreske dorpje Anloo. Anloo is bekend vanwege de Magnuskerk en de prachtige omgeving midden in het Drentsche Aa gebied. Wij bieden leuke arrangementen met fiets en wandelroutes.

 • Eten en drinken

  Eethuis Voor Allen

  Eethuis voor Allen is een gezellig restaurant aan de Brink in Zuidlaren. Wij laten u genieten van zowel streekgerechten als gerechten met een internationaal karakter.

 • Eten en drinken

  Hotel – Restaurant Eeserhof

  Eeserhof, een heus familiebedrijf, met mooie terrassen, een sfeervolle brasserie, een gezellig restaurant en 18 ruime hotelkamers.

 • Eten en drinken

  Paviljoen Meerzicht

  Gelegen in de jachthaven van Midlaren aan de rustige zuidoevers van het Zuidlaardermeer ligt het paviljoen Meerzicht, gebouwd in 1932 met schitterend uitzicht over het Zuidlaardermeer.

 • Eten en drinken

  Restaurant ‘t Nije Hemelriek

  In het mooiste stukje van Drenthe, midden in de bosrijke omgeving van Gasselte, vindt u restaurant ‘t Hemelriek. Bij veel mensen bekend als de perfecte plaats om ‘s zomers je handdoek op het zand […]

 • Slapen

  Herberg De Witte Boerderij

  Een zeer luxe groepsaccommodatie met luxe overnachtingsmogelijkheid voor maximaal 32 personen, All In! (en dat is uniek!) Inclusief opgemaakte bedden, Bad- en Keukenlinnen, Rituals Douchegel, Shampoo en zeep, ook Energie, Water en Eindschoonmaak zijn…

 • Slapen

  De Koningsherberg

  Onze herberg ligt midden in het pittoreske dorpje Anloo. Anloo is bekend vanwege de Magnuskerk en de prachtige omgeving midden in het Drentsche Aa gebied. Wij bieden leuke arrangementen met fiets en wandelroutes.

 • Slapen

  Herberg De Eexter Os

  Een accommodatie ingericht naar de eisen van deze tijd, met de gemoedelijkheid van vroeger en waar u kunt rekenen op persoonlijke aandacht. Met andere woorden; bij ons kunt u genieten van ouderwetse gastvrijheid, rust, […]

 • Slapen

  Landhotel Aquamarijn

  De Aquamarijn is gevestigd in een oude Drentse boerderij met hiernaast een verbouwd stookhok en een mini camping en is landelijk gelegen langs vis en vaarwater en met talrijke fiets en wandel routes.

 • Slapen

  Villapark de Hondsrug – Puur Exloo

  Villapark de Hondsrug – Puur Exloo -Landgoed Hunzebergen Villapark de Hondsrug verrast u met ongekende mogelijkheden voor een fantastische vakantie. Op de Drentse Hondsrug, tussen bos en heide, staan onze ruime villa’s waarvan een […]

 • Slapen

  B&B Buinerstee

  Wat wij u bieden is een sfeervol en comfortabel appartement, volop privacy, een ontbijt met eigengemaakte producten, afgestemd op uw wensen. Huisdieren zijn van harte welkom.

 • Slapen

  B&B de Veenstraal

  Gastenhuis de Veenstraal ligt op 29 km van Groningen en op 44 km van Emden. Het biedt huisdiervriendelijke accommodatie in Gieterveen. De accommodatie ligt op 20 km van Assen en biedt uitzicht op de […]

 • Slapen

  B&B/Hotel Hoeve de Vredenhof

  Hotel Hoeve de Vredenhof, is modern en luxe, met persoonlijke aandacht voor u als gast en met de faciliteiten van een hotel. De kamers zijn ruim en hebben ieder een eigen moderne badkamer.

 • Slapen

  Bed & Breakfast De Violier Eext

  De Violier beschikt nu over 4 kamers, een gezellige tuin met vijver en terrasjes. 3 Kamers zijn in juli 2010 gebouwd in een bestaande schuur, naast onze woning. U kunt ontbijten op uw kamer […]

 • Slapen

  Bed & Breakfast Schipborg

  B&B Schipborg ligt in een rustige en bosrijke omgeving in het Nationaal Park De Drentsche Aa. Er zijn uitgebreide fiets- en wandelmogelijkheden, de populaire wandelroute Het Pieterpad loopt vlak vlak langs de accommodatie. Het […]

 • Slapen

  Charme-Camping “op Fietse”

  Romantisch en sfeervol ingericht recreatie-terrein met oog voor Detail. Gericht op het Luxe overnachten in eigen kampeermiddel (17 ruime plaatsen) of in één van onze bijzondere Accommodaties zoals een Romantische Pipowagen, Luxe Glamping-House en […]

 • Slapen

  Bed and Breakfast Landgoed de Braak

  Complete stilte in het bos. Dat is overnachten in bed and breakfast Landgoed de Braak. In de voormalige boswachterswoning is een gedeelte als B&B beschikbaar voor twee personen. Stil slapen en ‘s morgens een […]

 • Slapen

  Boerhaarshoeve Grolloo

  Het beschikt over 3 groepsaccommodaties : De Stal tot 42 personen , de Deel tot 25 personen of de Boerderij tot 70 personen. Verder is de camping ingericht voor groepskamperen

 • Slapen

  Camping de Hondsrug

  Camping de Hondsrug ligt midden in het natuurgebied de Hondsrug, tegen het Nationaal Park Drentsche Aa en is dé familiecamping van Drenthe. Onze camping met overdekt zwembad biedt voor het hele gezin veel vakantieplezier. […]

 • Slapen

  Camping Zwanemeer

  Camping Zwanemeer is een gezellige, gastvrije familiecamping. Een camping met ruime kampeerplaatsen, veel comfort en een persoonlijke benadering. Kinderen vermaken zich bij ons opperbest; ze kunnen bijvoorbeeld naar hartenlust spelen in een van de […]

 • Slapen

  Landal Aelderholt

  In het bosrijke zuidoosten van Drenthe vindt u bungalowpark Landal Aelderholt. Het is hier heerlijk ontspannen, uw bungalow ligt midden in de natuur. Landal Aelderholt is de perfecte uitvalsbasis om de bosrijke omgeving te […]

 • Slapen

  Minicamping Molenhof

  De mini-camping beschikt over ruime staanplaatsen die allen zijn voorzien van stroom (6 amp. en 16 amp.). De camping bevind zich op een mooi en vlak groen grasveld. Vanaf hier heeft u een prachtig […]

 • Slapen

  Groepsacc. Boerderij het Stroomdal

  Boerderij het Stroomdal is een rietgedekte boerderij met 6 slaapkamers. De boerderij is verdeelt in meerdere ruimtes met centraal de gezellige en sfeervolle groepsruimte. De boerderij is zeer geschikt van 10-20 personen. De zeer […]

 • Slapen

  Herberg De Witte Boerderij

  Een zeer luxe groepsaccommodatie met luxe overnachtingsmogelijkheid voor maximaal 32 personen, All In! (en dat is uniek!) Inclusief opgemaakte bedden, Bad- en Keukenlinnen, Rituals Douchegel, Shampoo en zeep, ook Energie, Water en Eindschoonmaak zijn…

 • Slapen

  De Koningsherberg

  Onze herberg ligt midden in het pittoreske dorpje Anloo. Anloo is bekend vanwege de Magnuskerk en de prachtige omgeving midden in het Drentsche Aa gebied. Wij bieden leuke arrangementen met fiets en wandelroutes.

 • Slapen

  Herberg De Eexter Os

  Een accommodatie ingericht naar de eisen van deze tijd, met de gemoedelijkheid van vroeger en waar u kunt rekenen op persoonlijke aandacht. Met andere woorden; bij ons kunt u genieten van ouderwetse gastvrijheid, rust, […]

 • Slapen

  Landhotel Aquamarijn

  De Aquamarijn is gevestigd in een oude Drentse boerderij met hiernaast een verbouwd stookhok en een mini camping en is landelijk gelegen langs vis en vaarwater en met talrijke fiets en wandel routes.

 • Slapen

  B&B Egberts Lent

  De riante B&B bevindt zich in de monumentale boerderij Egberts Lent, te Nieuw Annerveen. Egberts Lent is gelegen aan de rand van het Hunzedal, met wandel- en fietsroutes die starten vanaf het erf.

 • Slapen

  Villapark de Hondsrug – Puur Exloo

  Villapark de Hondsrug – Puur Exloo -Landgoed Hunzebergen Villapark de Hondsrug verrast u met ongekende mogelijkheden voor een fantastische vakantie. Op de Drentse Hondsrug, tussen bos en heide, staan onze ruime villa’s waarvan een […]

 • Slapen

  B&B Buinerstee

  Wat wij u bieden is een sfeervol en comfortabel appartement, volop privacy, een ontbijt met eigengemaakte producten, afgestemd op uw wensen. Huisdieren zijn van harte welkom.

 • Slapen

  B&B de Veenstraal

  Gastenhuis de Veenstraal ligt op 29 km van Groningen en op 44 km van Emden. Het biedt huisdiervriendelijke accommodatie in Gieterveen. De accommodatie ligt op 20 km van Assen en biedt uitzicht op de […]

 • Slapen

  B&B/Hotel Hoeve de Vredenhof

  Hotel Hoeve de Vredenhof, is modern en luxe, met persoonlijke aandacht voor u als gast en met de faciliteiten van een hotel. De kamers zijn ruim en hebben ieder een eigen moderne badkamer.

 • Slapen

  Bed & Breakfast De Violier Eext

  De Violier beschikt nu over 4 kamers, een gezellige tuin met vijver en terrasjes. 3 Kamers zijn in juli 2010 gebouwd in een bestaande schuur, naast onze woning. U kunt ontbijten op uw kamer […]

 • Slapen

  Bed & Breakfast Schipborg

  B&B Schipborg ligt in een rustige en bosrijke omgeving in het Nationaal Park De Drentsche Aa. Er zijn uitgebreide fiets- en wandelmogelijkheden, de populaire wandelroute Het Pieterpad loopt vlak vlak langs de accommodatie. Het […]

 • Slapen

  Charme-Camping “op Fietse”

  Romantisch en sfeervol ingericht recreatie-terrein met oog voor Detail. Gericht op het Luxe overnachten in eigen kampeermiddel (17 ruime plaatsen) of in één van onze bijzondere Accommodaties zoals een Romantische Pipowagen, Luxe Glamping-House en […]

 • Slapen

  Bed and Breakfast Landgoed de Braak

  Complete stilte in het bos. Dat is overnachten in bed and breakfast Landgoed de Braak. In de voormalige boswachterswoning is een gedeelte als B&B beschikbaar voor twee personen. Stil slapen en ‘s morgens een […]

 • Slapen

  Boerhaarshoeve Grolloo

  Het beschikt over 3 groepsaccommodaties : De Stal tot 42 personen , de Deel tot 25 personen of de Boerderij tot 70 personen. Verder is de camping ingericht voor groepskamperen

 • Slapen

  Camping de Hondsrug

  Camping de Hondsrug ligt midden in het natuurgebied de Hondsrug, tegen het Nationaal Park Drentsche Aa en is dé familiecamping van Drenthe. Onze camping met overdekt zwembad biedt voor het hele gezin veel vakantieplezier. […]

 • Slapen

  Camping Zwanemeer

  Camping Zwanemeer is een gezellige, gastvrije familiecamping. Een camping met ruime kampeerplaatsen, veel comfort en een persoonlijke benadering. Kinderen vermaken zich bij ons opperbest; ze kunnen bijvoorbeeld naar hartenlust spelen in een van de […]

 • Slapen

  Landal Aelderholt

  In het bosrijke zuidoosten van Drenthe vindt u bungalowpark Landal Aelderholt. Het is hier heerlijk ontspannen, uw bungalow ligt midden in de natuur. Landal Aelderholt is de perfecte uitvalsbasis om de bosrijke omgeving te […]

 • Slapen

  Minicamping Molenhof

  De mini-camping beschikt over ruime staanplaatsen die allen zijn voorzien van stroom (6 amp. en 16 amp.). De camping bevind zich op een mooi en vlak groen grasveld. Vanaf hier heeft u een prachtig […]

 • Slapen

  Groepsacc. Boerderij het Stroomdal

  Boerderij het Stroomdal is een rietgedekte boerderij met 6 slaapkamers. De boerderij is verdeelt in meerdere ruimtes met centraal de gezellige en sfeervolle groepsruimte. De boerderij is zeer geschikt van 10-20 personen. De zeer […]

Ben je klaar met het samenstellen van jouw OerToer?