Visual nieuws
Nieuwsbericht - maandag 30 januari 2023

Wandeling met vrijwilligers

Vrijwilligers van De Hondsrug UNESCO Global Geopark kregen op zaterdag 21 januari een rondleiding door het Hondsruglandschap. Onder begeleiding van één van de gidsen van De Hondsrug UNESCO Global Geopark.

De drie kernwaarden van het Geopark (unieke geologie, de schat aan archeologie en het cultuurlandschap) zijn zichtbaar gemaakt. Aan de hand van verhalen, beelden, zichtbare landschappen en cultuurhistorische elementen leerden ze alles over het Hondsruggebied.

De wandelexcursie besttond uit een route van ongeveer vijf kilometer. De nieuwe vrijwilligers wandelden langs de flank van de Hondsrug, (verdwenen) hunebedden, grafheuvels, heide, bossen en esdorpen. Een leerzame en sportieve wijze om het Geoparkverhaal te ervaren!

Wandeling door het Hondsruggebied.

Ook werken bij De Hondsrug UNESCO Global Geopark?

De Hondsrug UNESCO Global Geopark is op zoek naar nieuwe collega’s! Word jij ambassadeur van het prachtige Hondsruggebied? We zijn op zoek naar gastheren/gastvrouwen en vrijwilligers voor het promotieteam.

Wat doet het promotieteam?

Als vrijwilliger bij het promotieteam ben je ambassadeur van het Hondsruggebied. Dankzij de ambassadeurs dragen we de boodschap van De Hondsrug UNESCO Global Geopark uit naar een groot publiek. Dat doen we onder andere door aanwezig te zijn op diverse markten met onze promotiekraam en het organiseren van activiteiten.

Wat doe je als gastheer/gastvrouw?

Als gastheer/gastvrouw ontvang je bezoekers in het museum. Er is een speciale tentoonstelling over het Hondsruggebied. Jij ontvangt de gasten en geeft extra informatie over de tentoonstelling.

De Hondsrug UNESCO Global Geopark bestaat uit een gezellige en enthousiaste groep vrijwilligers. Je werkt altijd samen met andere vrijwilligers: je staat er dus nooit alleen voor. Lijkt het je leuk om jong en oud op een interactieve manier te vertellen over het prachtige Hondsruggebied of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op via info@dehondsrug.nl

Kom je bij ons werken als vrijwilliger, dan krijg je van ons een opleiding aangeboden. Zo kom je goed beslagen ten ijs.