Was getekend, Esther van der Linden - ambachtmakelaar

Zakelijk tekenaar

Bij zo’n beroep zet je toch even grote ogen op. Striptekenaar, technisch tekenaar, daar kun je je een voorstelling van maken. Maar zakelijk tekenaar? Toch is Esther zomaar in een gat in de markt gevallen, door het samenvallen van geluk, talent en natuurlijk hard werken.

Hoe het begon

Nog niet eens zo lang geleden deed ze mee aan een online cursusje (een paar maal 10 minuten) via Facebook  over het opbouwen van tekeningetjes, ze was zo enthousiast dat ze daarop volgend direct een basiscursus volgde. Daarna volgde een cursus voor beginnende ondernemers via ‘De Drentse Zaak’, in dit geval ging het om werk in coaching en training.

Op één van de laatste bijeenkomsten van de cursus vroeg de docent de cursisten elkaar te introduceren. Esther’s buurvrouw vestigde de aandacht op de wijze waarop zij aantekeningen maakt tijdens de cursus, met tekeningetjes en verbindende teksten. De docent werd nieuwsgierig, kwam kijken en riep uit, “Daar is nou behoefte aan in het bedrijfsleven”.

Visualisatie

En wat Esther nu doet, ze visualiseert de inhoud van presentaties in organisaties. Terwijl de spreker spreekt, tekent Esther mee op een groot vel papier en geeft visueel vorm aan de inhoud van het betoog. Dit houdt de toehoorders gericht op de inhoud door de ondersteuning van het beeld bij het betoog. Daardoor blijven de deelnemers beter gefocuste en beklijft de inhoud van de presentatie beter. Op die manier helpt Esther organisaties beter te communiceren met hun klanten en andersom ook toehoorders beter te verstaan wat er bedoeld wordt. Geen sinecure, maar we weten allemaal hoe moeilijk communicatie kan zijn.

Contactgegevens

Was getekend, Esther van der Linden