Vleesautomaat Valthe - ambachtmakelaar

Vers varkens- en rundvlees van de boer

Bij Valthe staat er een Veehouders Danny de Graaf nabij Valthe en Ruud Duursma uit Exloo, die respectievelijk varkens en runderen houden, zien de ‘vleesautomaat’ als een manier om hun speklappen en biefstuk aan de man te brengen. De verkoop loopt boven verwachting zeggen ze. De Graaf: “We zijn al drie weken aan de gang en de animo is prima.”

Houden, slachten, verkopen

Klanten kunnen contant met munten en papiergeld betalen, maar ook met de pinpas. De temperatuur in de automaat staat constant op -19 graden. Naast ‘de vriezer’ is een bord geplaatst waarop het aanbod en de prijzen staan beschreven.

Maar voordat het vlees in de automaat komt moet het natuurlijk wel geslacht worden. Dat doet Duursma. Vervolgens verpakt hij het vlees zelf. “Dat wordt snel ingevroren en dan kan het erin”, aldus Duursma.

‘Korte lijntjes’

Je kunt ook vlees kopen bij een supermarkt. Wat is dan het voordeel van de automaat? “Het voordeel is dat je het vlees rechtstreeks van de boer koopt”, zegt De Graaf. “Het zijn korte lijntjes. Verser kan het niet.”

Contactgegevens

Vleesautomaat Valthe