Molen De Bente - ambachtmakelaar

Sijbom's molenproducten

Marijn Sijbom is al sinds 1993 helemaal in de ban van de Nederlandse windmolen, elke week kwam hij meerdere malen op één van de molens in zijn dorp Dalen. Daar hielp hij met rondleidingen en het verwerken van graan. Zo is ook de liefde voor het product ontstaan. Op zeer jonge leeftijd leerde Marijn hoe hij met granen om moest gaan en wat je ermee kunt maken.

Vrijwillige molenaar

Rond zijn 18e slaagde hij als vrijwillige molenaar en als bijbaan kwam hij in de bakkerijtechniek terecht. Tijdens deze baan kwam Marijn regelmatig in bakkerijen en zag hoe bakkers van (molen)meel diverse eindproducten maakten.

Na 15 jaar als toneelmeester in een theater gewerkt te hebben heeft hij besloten om te stoppen met deze baan. Hij werkt tegenwoordig voor het ambachtelijke maalbedrijf van Mulder Pot in Kropswolde als molenaar en meelbezorger. Men kan stellen dat hij van zijn droom zijn beroep heeft kunnen maken. Op woensdagmiddagen (15:00-18:00) verkoopt hij onderin molen de Bente het ambachtelijk gemaakte product van Mulder Pot en laat hij graag zien hoe dat vroeger met een molen ging.

Contactgegevens

Molen De Bente