Melissa’s weefatelier - ambachtmakelaar

Melissa's weefatelier

Melissa is haar leven begonnen in de Verenigde Staten en daar is ook het weven begonnen. Zoals ze het zelf uitdrukt: “In Maine is het in de winter om vier uur donker en je moet wat!”.

Hoe het begon

Toen ze Joost leerde kennen is ze naar Nederland gekomen en op een geleend weefgetouw van haar schoonzus het weven weer opgepakt. Gedurende zes jaar heeft ze zich verder bekwaamd op de School voor de handenarbeid in Groningen en een masterclass weven gevolgd. Weven vraagt veel geduld, bij breien kun je meteen beginnen, maar bij weven moet je veel meer voorbereiden aan het weefgetouw. En dat kost best veel tijd. Maar is resultaat is altijd heel bevredigend. In 2001 is Melissa haar eigen weefatelier begonnen. Haar eerste opdracht was theedoeken weven. Nog steeds maakt ze veel huishoudtextiel, voor keukenspullen, maar ook gordijnen, bedspreien en incidenteel ook shawls. Naast opdrachten en bestellingen verkoopt ze ook aan toeristen en mensen uit de regio.

The Homestead

De naam ‘The Homestead’ is ingegeven door de Homestead Act van 1862 toen er stukken land werden uitgegeven aan immigranten om in het verre westen een bestaan op te bouwen. De overgrootvader van Melissa is in de 19e eeuw geëmigreerd uit het uiterste oosten van Duitsland (nu Polen) naar de Verenigde Staten, zijn kleindochter is inmiddels helemaal gelukkig vlakbij de Duitse grens.

Contactgegevens

Melissa’s weefatelier