Marije Geerts - ambachtmakelaar

De Houtsnijdster

Marije is eind 2019 na nogal wat omwegen weer in Dalen komen wonen en heeft een heerlijk plekje gevonden tussen de weilanden in het buitengebied. Ze heeft een fulltime baan als landmeter bij het Kadaster.

Creëren

Tijdens de lockdown van de coronacrisis besloot Marije een nieuwe hobby op te pakken. Ze heeft een diepgewortelde behoefte iets te willen creëren. Gedichten schrijven, schilderen, tekenen, gitaarspelen zijn voorbeelden van creatieve activiteiten die ze al langer beoefent. Houtsnijden en houtbewerking hadden altijd al haar interesse en nu was het tijd geworden dat vorm te gaan geven. Ze is een autodidact en besteedde vele uren aan onderzoek naar houtbewerkingstechnieken. Ze maakt gebruik van lokaal vers gekapt hout uit de provincie Drenthe. Het hout dat gebruikt wordt is voornamelijk afkomstig van fruit- en notenbomen.

Lepels

Op dit moment zijn het vooral lepels, lepeltjes en spatels die Marije geheel met de hand maakt, zonder gebruik te maken van machinale bewerking. Het is zonde als het afvalhout in de houtkachel belandt, dus daarvan maakt Marije hangertjes in diverse uitvoeringen. Alle producten worden ambachtelijk, 100 % met de hand vervaardigd.

Ontdekken

Er is nog zoveel te ontdekken in de wereld van de ambachtelijke houtbewerking dat Marije nog veel plannen heeft voor de komende jaren, zoals het uitbreiden van haar productie naar houten schalen, bekers etc.

Contactgegevens

Marije Geerts