Fokkersfarm - ambachtmakelaar

Fruit & vlees bij De Fokkersfarm

In 2006 zijn Bertus & Marianne Fokker begonnen met de kwekerij. Gestart werd met frambozen van het ras Polka. Later zijn ze ook het hoofdras Tulameen erbij gaan telen. Rond 2007 kwamen er ook bramen en aardbeien bij.

Uitbreiding met bessen, andere vruchten en producten

Rond 2008 is het pas echt begonnen met verschillende soorten bessen en kruisbessen. Nadat deze waren aangeplant en voldoende opbrengst gaven zijn ze ook begonnen met het verkopen van de planten zelf. Behalve de vruchten maken ze ook diverse heerlijke jams.

Inmiddels zijn ze aan het experimenteren met het maken van wijn en likeuren van de vruchten, de likeuren zijn te koop in de streekwinkel. In 2009 zijn ze verder gegaan met het aanplanten van verschillende soorten pruimen en in 2018 hebben ze besloten om kerstbomen te gaan poten.

Koeien en varkens

Daarnaast hebben ze nog een andere hobby en dat is het houden van stamboekkoeien. Dat zijn Aberdeen Agnus koeien. Ook houden Bertus & Marianne varkens, dat zijn de Pitraine en Bonte Bentheimer. Deze worden op een natuurlijke wijze opgefokt. In eerste instantie voor eigen gebruik, maar inmiddels ook te koop in de winkel.

Met het verse fruit begint het seizoen ongeveer vanaf begin mei tot en met augustus. Daarnaast kunt u op bestelling bij Fokkersfarm terecht.

Contactgegevens

Fokkersfarm