Boerderij Koops - ambachtmakelaar

Blije koeien in een ronde potstal

Wij zijn familie Koops-Siebring. Ons bedrijf is gevestigd in Eexterveen, dit ligt in het noordoosten van Drenthe. Vanaf 1988 wordt er gefokt met het Piemontese vleesras. Vanuit onze boerderijwinkel verkopen wij alles van  de koe, in porties diepgevroren vlees. Onze koeien lopen van 1 mei tot 1 november in het natuurgebied het Hunzedal.

Roundhouse

In de winter staan ze in onze stal, een Roundhouse. Dit is een stal waarbij de koeien op stro liggen. In het geval van zoogkoeien is dit in onze ogen de beste keuze. De natuurlijke ronde vorm van een Roundhouse dateert reeds uit de Bronstijd. In dit stalconcept is de ronde vorm verder geoptimaliseerd met behulp van moderne materialen en technieken. Het resultaat is een stalconcept waarin dierwelzijn, werkgemak en kostenefficiëntie de hoofdlijnen vormen. In het midden van de stal is een separatieruimte. Door middel van hekken kunnen de koeien eenvoudig van de ene naar de andere sectie worden gestuurd. Het separeren is veel minder bewerkelijk en bovendien veiliger dan het vangen en opstallen in ouderwetse grupstallen. Zoals de wijzers van een klok worden de koeien eenvoudig verplaatst. Tevens kunnen de dieren in de separatieruimte gezet worden zodat veilig instrooien of uitmesten van de hokken mogelijk wordt.

Voor mens én dier

Het open karakter van een Roundhouse geeft bovendien een heldere werk- en leefomgeving voor mens en dier. Beide aspecten dragen bij aan een gezond stalklimaat en een uitstekend diercomfort. Een hele mooie ontwikkeling zowel voor ons, de veestapel en voor ons dorp Eexterveen waarbij door middel met deze bijzondere stal wij onze verkoop een heel duidelijk en maatschappelijke functie uitdragen en daarmee het boerenbedrijf willen laten zien!

https://youtube.com/watch?v=jAMQd9qUpRA

Contactgegevens

Boerderij Koops