Beeldhouwer Bea Venema - ambachtmakelaar

Beeldhouwen in Nieuw-Amsterdam

Als beeldhouwer is Bea een late roeping. Zo’n 15 jaar geleden zocht haar creativiteit een andere uitweg dan het schilderen. Bezoeken aan tentoonstellingen riepen bij haar het gevoel op “dat wil ik ook leren”.

Hoe het begon

Na enige leerjaren bij een kunstenares in Hardenberg en in Almelo heeft ze nu haar eigen praktijk en werkplaats in Nieuw Amsterdam. Zoals velen is ze begonnen in de zachtere steensoorten, maar spoedig kwam de behoefte aan wat steviger werk. Nu heeft ze haar hart verpand aan marmer als materiaal om mee te werken. Een kunstenaar is nooit klaar met leren en ervaringen verzamelen, Bea gaat twee maal per jaar naar haar Italiaanse collega’s Umberto en Ugo – vader en zoon – Antognazzi in Pietrasanta,  om haar technieken verder te verfijnen en inspiratie op te doen.

Werken met marmer

Haar werk is abstract of geabstraheerd. Ze heeft een voorliefde voor ronde vormen, marmer vraagt daar ook om. Het liefst werkt ze aan haar eigen ontwerpen, maar ook vragen de stenen zelf om een vorm en groeit het werk onder haar handen in een eigen logica en dynamiek. Haar werk is o.a. te zien bij Mick’s Art in het Rensenpark. Daarnaast begeleidt Bea haar eigen cursisten in haar atelier naast haar eigen werk.

Contactgegevens

Beeldhouwer Bea Venema