Atelier La Paletta - ambachtmakelaar

Creativiteit gaat wereldwijd

Even voorstellen

Mijn naam is Marga van Vliet-Smits. We wonen sinds 2020 in 2e Exloërmond. Afkomstig uit het drukke westen, hebben we hier na lang zoeken ons toevluchtsoord gevonden. Het was de mentaliteit van de mensen, die hier de tijd nemen voor een praatje, de ruimte, de prachtige natuur en onze kennissenkring die ons ertoe hebben gebracht, deze stap te nemen. 
We kregen de ruimte, om ons weer mens te voelen en verder te gaan, daar waar we vastliepen. Dit was voor mij de reden om contact te zoeken met de Ambachtmakelaar. Omdat ik teken en schilder sinds mijn 15e, wil ik dit graag op ambachtelijke wijze voortzetten in een gebied, dat mij volop inspireert. Het voormalige atelier is nu tijdelijk in de keuken gevestigd, waar de koffie en thee klaar staan als je langs wilt komen. Mijn nieuwe atelier is nog in de maak.

Stukje geschiedenis

Naast de opleiding aan de Pedagogische Academie in Den Haag, heb ik me verdiept in vele teken- en schildertechnieken. Buiten het werk in het Basisonderwijs gaf ik schildercursussen. Door deelname aan diverse evenementen volgden de nodige exposities in binnen- en buitenland. Mijn motto “Creativiteit gaat wereldwijd” bleek dan ook in de loop van 50 jaar schilderen niet teveel gezegd.

Onderwerpen

Realistische schilderijen van Motoren en coureurs Formule 1
Landschappen Oud gereedschap Keltische motieven
Beschilderen van Grote en kleine klompen Geboorte – klompjes
Melkbussen Naamborden
Volksschilderkunst

Als je onze website bezoekt, springt de diversiteit eruit. Aan al mijn opdrachten besteed ik ruim de tijd, want ieder werkstuk is uniek, handgemaakt en moet dat blijven. Een opdracht gaat altijd in wederzijds overleg en verlaat ons huis pas, als de klant tevreden is.

Heb je een vraag, opdracht of ben je gewoon nieuwsgierig? Voel je vrij om te bellen of te mailen.

Langskomen na een afspraak is uiteraard ook mogelijk. Dan kun je zien, wat hier ‘live’ wordt gemaakt. Wie weet brengt onze site je op een idee. O ja, de naam Atelier La Paletta komt uit het Räto – Romaans ( Zuid-Zwitserland) en betekent gewoon ‘het palet ‘.

Contactgegevens