IJzertijdmes - relatiegeschenk

Scherp en stoer!

Messen behoren tot de allereerste werktuigen van de mens. Ooit waren ze gemaakt van steen, later van brons en vervolgens van ijzer. En dat laatste materiaal, ijzer, wordt nog steeds gebruikt. Inmiddels is het ijzer wel wat doorontwikkeld en noemen we het staal, maar het kan nog steeds net zo bewerkt worden als 2500 jaar geleden.

Messen zijn er in alle soorten en maten, maar dit mes is bijzonder omdat het gebaseerd is op archeologische vondsten uit de ijzertijd. Het is niet alleen een heel scherp en functioneel mes, maar het is ook nog eens een verfijnd staaltje smeedwerk. De sierlijk gekrulde greep ligt prima in de hand en het hardstalen blad is vlijmscherp geslepen. Dit mes is ideaal om in stijl het eten te snijden, maar natuurlijk ook geschikt voor gebruik bij buitenactiviteiten.

Het totale mes is circa 19 cm lang. Het mesblad neemt daarvan ongeveer de helft in. Uiteraard wordt dit mes geleverd met een bijpassende leren schede. Deze messen worden op bestelling gemaakt, dus bent u op zoek naar een ander model of een andere maat mes? Neem gerust even contact met ons!

Prijs: € 45,–

Contactgegevens