Visual nieuws
Nieuwsbericht - maandag 13 november 2017

“Proef de streek”

Streekproducten en Recreatie, dat smaakt naar meer! Vanuit het project “Streekeigen Ondernemen” in Zuidoost- Drenthe heeft op 15 juni 2017 een startbijeenkomst plaatsgevonden over het belang van streekproducten. Recreatieondernemers, horecabedrijven en producenten van streekproducten hebben vanuit verschillende invalshoeken bekeken hoe de samenwerking bevorderd kan worden. In Zuidoost- Drenthe worden er diverse streekproducten aangeboden, som kleinschalig en soms wat kleinschaliger, sommige producten zijn langer houdbaar en andere nauwelijks, zoals zacht fruit. Maar één ding is zeker; de belangstelling voor streekproducten neemt bij inwoners en toeristen- vaak te gast bij horeca- en recreatiebedrijven- nog steeds toe. Het gaat het om beleving, waardoor ondernemers zich kunnen onderscheiden en met trots het verhaal van de streek kunnen laten zien en proeven. De producenten van streekproducten zijn net zo trots! Zij hebben er belang bij dat de achtergronden van hun product voor het voetlicht komen. En sommigen willen dit graag persoonlijk vertellen, bijvoorbeeld met een rondleiding op hun bedrijf, al dan niet in combinatie met een proeverij. Bijeenkomst “Proef de Streek” Om de samenwerking tussen producenten en gebruikers van streekproducten verder te bevorderen organiseren we op 15 november  een bijeenkomst om met elkaar concrete ideeën uit te werken voor het seizoen 2018. Bijvoorbeeld:  Fietstocht ‘happen en trappen’  Eigen maaltijdbox verzamelen met het hele gezin  Kookworkshop met streekproducten  Rondleiding op een tuinderij  Rondleiding en wijnproeverij Voor informatie kun je contact opnemen met streekconsulent Paul Wijers mobiel:  06 542 55 640
Kookworkshop