Visual nieuws
Nieuwsbericht - dinsdag 5 oktober 2021

Première UNESCO Geopark Films in FORUM

Donderdag 7 oktober vindt in het FORUM in Groningen de première plaats van de films van De Hondsrug UNESCO Global Geopark en UNESCO Geopark TERRA.Vita: ‘Come and experience the history of the Hondsrug’ en ‘A journey through 300 million years of earth’s history’. De films geven een krachtig beeld van het ontstaan en ontwikkeling van de gebieden.


Deze UNESCO-Geoparken werken nauw samen in een Interregproject om de inwoners en bezoekers van de beide geoparken over unieke geschiedenis en het prachtige landschap te vertellen, te laten zien en te beleven. En hen te verleiden een bezoek te brengen aan het geopark zo dicht bij hen in de buurt. De films dragen daar zondermeer aan bij.

Drie films

Er zijn drie films gemaakt, de film over De Hondsrug en TERRA.Vita en een gezamenlijke film. Alle films zijn beschikbaar in drie talen: Nederlands, Engels en Duits. Ze zijn bedoeld voor inwoners en toeristen. Ze worden breed vertoond: bij presentaties aan verenigingen, via onze musea, bij ambassadeurs en partners. Touroperators worden gestimuleerd reizen naar de geoparken te gaan organiseren. Op scholen worden de producties ingezet als educatief materiaal bij verschillende lessen.

Interregproject

Het interregproject is van start gegaan in 2019 en wordt afgesloten in het het voorjaar van 2022. Naast de films zullen dan ook de andere producten gereed zijn: De langeafstandswandeling Hünenweg-Hondsrugpad, opening in november 2021, VR films en -brillen met fantastische belevenissen, magazines, een ‘Pokemonachtige’ Game en in maart 2022 wordt de Springmeeting van het European Geoparks Network in het Hondsruggebied georganiseerd.