Visual nieuws
Nieuwsbericht - maandag 27 mei 2019

“Op de rug gezien”: Lezing door Evert van Ginkel (archeoloog)

Borger, 27 mei 2019

200.000 jaar geschiedenis van de Hondsrug en zijn bewoners

6 juni: lezing archeoloog Evert van Ginkel in Geoparkweek 2019 In zijn lezing ‘Op de rug gezien’ neemt archeoloog Evert van Ginkel de luisteraar mee door tweehonderdduizend jaar geschiedenis van de Hondsrug en zijn prehistorische bewoners. Dit doet hij op donderdag 6 juni, in Boerderij Kamps in Rolde. De lezing is gratis en begint om 19.00 uur.
Belangstellenden kunnen zich aanmelden via info@dehondsrug.nl Evert van Ginkel Over de Geoparkweek Ieder jaar organiseren de UNESCO Global Geoparken wereldwijd een Geoparkweek. Uiteraard doet De Hondsrug UNESCO Global Geopark daar aan mee. Samen met het Hunebedcentrum, Staatsbosbeheer, Stedelijk Museum Coevorden, Hortus botanicus Haren/Groningen, Van Gogh Huis en Het Drentse Veenland is een programma samengesteld bomvol activiteiten voor klein en groot. Tot en met 10 juni zijn er allerlei leuke en leerzame wandelingen, rondleidingen, vaartochten en andere avonturen te beleven. Informatie over alle activiteiten en deelname staat op https://www.dehondsrug.nl. Daar is ook het programmaboekje te vinden. De Hondsrug UNESCO Global Geopark UNESCO Global Geoparken onderscheiden zich door hun bijzondere geologische, archeologische, ecologische en culturele waarde. In totaal zijn er in de wereld 147, verspreid over 41 landen. De Hondsrug is het enige in Nederland. Het gebied kreeg deze status vanwege drie kernwaarden: de door ijs gevormde ruggen en dalen, de aanwezige schatten van onze voorouders en het door mensenhanden gemaakte cultuurlandschap.
Meer informatie Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Agnes Nanninga, communicatieadviseur De Hondsrug UNESCO Global Geopark, via 06 39 39 38 68 of a.nanninga@dehondsrug.nl. Op de deze pagina vindt u het volledige programma.