Visual nieuws
Nieuwsbericht - donderdag 8 juni 2023

Nieuwe teamsamenstelling

Binnenkort vinden er wat veranderingen plaats in het team van het Geopark. Graag stellen we alvast twee nieuwe teamleden voor: per 1 juli komt Anneriken Wehrens als Communicatiemedewerker bij ons het team versterken:
“De Hondsrug UNESCO Global Geopark heeft een enorm rijke geschiedenis én is tegelijkertijd ook nog steeds continu in ontwikkeling. Daardoor is er ontzettend veel te vertellen. Ik vind het belangrijk om deze verhalen uit te dragen, want verhalen geven betekenis en zorgen voor verbinding. Ze dragen bovendien bij aan het geheel eigen karakter en de trots van dit gebied.”

Jasper Tomesen zal per oktober de rol van Manager op zich nemen:
“Voor mij gaat het om SAMEN werken aan de VERBINDING met het LANDSCHAP waar wij in leven, werken en recreëren. Als mens leven wij, tot op de dag van vandaag, al duizenden jaren in verbinding met het landschap van het Geopark. Nu gaat dat natuurlijk heel anders dan toen we nog jager-verzamelaar waren, maar in essentie gaat het nog steeds om die oeroude verbinding. Wij hebben een gezamenlijke zorgplicht om daar goed voor te zorgen en de toekomst van het gebied veilig te stellen voor de generaties na ons. Er is afgelopen jaren hard gewerkt aan de mooie basis die er nu ligt, maar er liggen komende tijd nog best complexe uitdagingen en vraagstukken op ons pad. Ik kijk er enorm naar uit om met het team en alle betrokkenen te werken aan deze fantastische uitdaging!”

Jasper volgt daarmee Cathrien Posthumus op die na ruim 12 jaar afscheid zal gaan nemen. Samen met Leo Bouwmeester (projectmedewerker Landschap en Educatie) en Wytse Sikkema (vrijwilliger en tevens geoloog en landschapshistoricus) zullen Anneriken en Jasper binnenkort als nieuw team verder gaan en zich inzetten voor de verdere ontwikkeling en behoud van het gebied. 

Vlnr: Anneriken Wehrens, Jasper Tomesen, Leo Bouwmeest en Wytse Sikkema