Visual nieuws
Nieuwsbericht - vrijdag 24 juli 2020

Nieuwe fietsroute ‘Toer langs de boer’

Met een filmpje op social media openen wethouders Steven Stegen (gemeente Coevorden) en Robert Kleine (gemeente Emmen) een nieuwe fietsroute van De Hondsrug UNESCO Global Geopark: ‘Toer langs de boer’.
De fietsroute ‘Toer langs de boer’ neemt je mee naar vroeger én naar nu. Langs sporen van prehistorische landbouw, oude en nieuwe boerderijen, door het esdorpenlandschap, langs beekdalen, heidevelden en ruilverkavelingsgebieden. Ook is het mogelijk een kijkje te nemen bij twee boerenbedrijven in Noord-Sleen.
De route start bij de expeditiepoort Boeren op de Hondsrug in De Nabershof in Emmen.

Het filmpje ‘Toer langs de boer’ is hier te bekijken.

De route
De fietsroute (41 km in de omgeving Emmen – Coevorden) neemt de fietser mee naar bijzondere locaties zoals het Kerkje van Van Gogh, hunebed de Papeloze Kerk, het meertje de Kibbelkoele, Molen Albertdina en niet te vergeten de schitterende expositie Boeren op de Hondsrug in Museumboerderij De Nabershof in Emmen.

Kijkje bij de boer
De boerenbedrijven Hilhorst en Weitkamp in Noord-Sleen aan de Hullen 8 en 9 kunnen bezocht worden. Wanneer de beachvlag WELKOM buiten ziet staan is de boer telefonisch bereikbaar (nummer staat op het bord bij de locatie) om een rondleiding in het bedrijf te geven.

Routebeschrijving
De folder met routebeschrijving is op te halen bij de Tourist Info kantoren (TIP’s) in de omgeving. Een pdf van deze folder kan gedownload worden via https://www.dehondsrug.nl/routes/toerlangsdeboer