Musea - musea

Boomkroonpad

Bij Buitencentrum Boomkroonpad beginnen verschillende fiets- en wandelroutes door het uitgestrekte bosgebied. Als je het bos vanuit een ander perspectief wilt bekijken, maak dan een wandeling over het Boomkroonpad bij het Houtvester Kuhn Huis in Papenvoort.

Van wortels naar toppen

De wandeling start in een tunnel door de boomwortels. Daarna klimt het pad snel omhoog naar 7,5 meter. Uiteindelijk loop je op 22,5 meter hoogte door de toppen van de bomen en heb je een ongewone kijk op de bomen in de wijde omgeving. In de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw zijn de meeste loofbomen in de Staatsbossen rond het Boomkroonpad gekapt. De sneller groeiende naaldbomen konden meer hout produceren en loofhout stond het inzetten van zware machines in de weg. Tegenwoordig streeft Staatsbosbeheer naar gevarieerde bossen met meer verschillende soorten, meer variatie in oud en jong en meer dood hout dat als voedingsbodem voor het bosleven dient.

Via het beleefpad de Groene Veder kun je de Hoteme Totem vinden.
Wie vindt de wijze Hoteme Totem?

De Groene Veder

Kinderen kunnen via het beleefpad De Groene Veder van alles ontdekken over het bos. Dit is een pad van 3,5 kilometer, gemarkeerd met kleine totems. Van tevoren kunnen de kinderen een knapzak maken. Deze kunnen ze onderweg vullen met mooie blaadjes en andere dingen uit het bos. Verder kunnen ze bostekens maken, op zoek gaan naar sporen, een natuurkunstwerk maken en andere spannende opdrachten uitvoeren. Uiteindelijk zullen ze de Wijze Hoteme Totem in het bos vinden. Kinderen die op zoek willen gaan naar de Wijze Hoteme Totem en het beleefpad willen lopen, kunnen voor vijf euro bij het Buitencentrum Boomkroonpad het Groene Veder-pakket kopen.

De Groene Veder is een 'beleefpad' van 3,5 kilometer.
Beleefpad De Groene Veder

Openingstijden

Van april t/m 5 november: dagelijks van 10:00 tot 17:00 uur
Van 6 november t/m maart: zaterdag van 12:00 tot 16:00 uur en zondag van 10:00 tot 16:00 uur
Tijdens schoolvakanties: dagelijks van 10:00 tot 16:00 uur
Gesloten op 25 december, 31 december en 1 januari

Contactgegevens

Boomkroonpad