locatie - Camping Veenweide

Camping Veenweide

Camping Veenweide is gelegen in het zuidoosten van de provincie Drenthe in de gemeente Emmen direct aan het internationale natuurgebied “Het Bargerveen”.  Door deze ligging is het een ideale plek voor mensen die van rust, ruimte en de natuur houden. Ook voor mensen die van fietsen of wandelen houden is camping Veenweide de ideale plaats.

Door de vele inspanningen van zowel de Provincie Drenthe, de gemeente Emmen en Staatsbosbeheer is het gebied zeer geschikt gemaakt voor mensen die van fietsen en wandelen in de natuur houden. Vele kilometers fiets- en wandelroutes zijn aangelegd. Doordat deze routes niet toegankelijk zijn voor gemotoriseerd verkeer kan men hier uitermate goed fietsen en wandelen in de natuur.

Door de samenwerking van zowel provincie Drenthe, de gemeente Emmen en Staatsbosbeheer met het Duitse toerismebureau in Meppen (Duitsland) zijn er aan beide zijden van de grens een aantal uitkijkplatforms aangelegd van waar men een schitterend uitzicht heeft over het Bargerveen.

Onder begeleiding van een gids kunnen rondleidingen worden gemaakt waarbij de bijzonderheden van het Bargerveen nader worden toegelicht. Ook kan men met een huifkar en begeleiding van een gids het Bargerveen verkennen. Staatsbosbeheer verzorgt wekelijks deze rondleidingen welke ook toegankelijk zijn voor de minder valide mensen (De Veenland express).

WIFI gratis op de gehele camping !

Contactgegevens

Deel dit:

Camping Veenweide

Camping Veenweide

Camping Veenweide is gelegen in het zuidoosten van de provincie Drenthe in de gemeente Emmen direct aan het internationale […]