Visual nieuws
Nieuwsbericht - donderdag 18 november 2021

Feestelijke opening Hünenweg/Hondsrugpad

Op vrijdagochtend 12 november is de uitdagende, internationale wandelroute Hünenweg feestelijk in gebruik genomen. Deze nieuwe 325 km lange, wandelroute werd geopend door gedeputeerde van de Provincie Drenthe, Cees Bijl, districtsbestuurder van Landkreis Osnabrück, Anna Kebschull en de voorzitter van het Recreatieschap Drenthe, Robert Kleine.

De route verbindt twee UNESCO Global Geoparken; De Hondsrug aan Nederlandse zijde en TERRA.vita aan de Duitse kant. Deze route liep voor een gedeelte al van Osnabrück tot Meppen. Nu is de route verder doorgetrokken over de Hondsrug tot aan Groningen en opgedeeld in 20 dag-etappes. Hierdoor is een internationale (bewegwijzerde) lange afstandswandelroute ontstaan.

Project Hünenweg

De ontwikkeling van deze route is sinds oktober 2018 in het kader van het INTERREG-project ‘UNESCO Global Geopark Cooperation DE/NL’ mogelijk gemaakt. Hiermee is verbinding gelegd tussen de twee UNESCO Global Geoparken. In zijn toespraak benadrukte Cees Bijl de goede samenwerking tussen de projectpartners. Anna Kebschull kondigde aan dat de grensoverschrijdende samenwerking tussen beide UNESCO Global Geoparken in de toekomst verder wordt versterkt en uitgebreid.

De route

De Hünenweg biedt wandelaars meer dan 325 kilometer gevarieerde landschappen met bijzondere geologische, archeologische en ecologische waarden. De hele route is bewegwijzerd door middel van gele routebordjes met een blauwe gebogen ’h’. Verder vind je op de route talrijke rustplaatsen met banken en schuilhutten en nieuwe informatieborden met audiobeschrijvingen. 

Meer weten?

Meer gedetailleerde informatie over de 20 etappes, met een lengte tussen tien en vierentwintig kilometer, is beschikbaar op www.hünenweg.com. Daarnaast is er ook een bijbehorende app en een gedetailleerde routegids. Vanaf 2022 biedt Hasetal Touristik GmbH ook wandelarrangementen op de Hünenweg aan.