Visual nieuws
Nieuwsbericht - vrijdag 8 oktober 2021

Evaluatiecommissie UNESCO bezoekt De Hondsrug


Van woensdag 13 tot en met zondag 17 oktober vindt het vierjaarlijkse bezoek van de Evaluatiecommissie van het Global Geoparks Network (GGN) plaats. In 2013 heeft het Global Geoparks Network de geoparkstatus toegekend aan het Hondsruggebied. In november 2015 heeft de regio eveneens de UNESCO status gekregen. In 2017 heeft de vorige evaluatie plaatsgevonden.

Bezoek is onderdeel toetsing

De status van UNESCO Geopark wordt voor vier jaar verleend. In december 2020 heeft het GGN de benodigde documenten voor de beoordeling ontvangen. Onderdeel van de toetsing is een meerdaags bezoek aan het geopark. De Hondsrug UNESCO Global Geopark heeft hiervoor een programma samengesteld. In het programma zijn opgenomen een bezoek aan diverse geologische sites onder leiding van gidsen en musea. De terreinbeheerders, Geopark partners en ambassadeurs en het wetenschappelijk commissie, worden ook door de evaluatiecommissie geconsulteerd.

Uitsluitsel 
In het voorjaar van 2022  wordt bekend of De Hondsrug UNESCO Global Geopark de status van UNESCO Global Geopark voor de komende vier jaar mag voeren.