Visual nieuws
Nieuwsbericht - woensdag 6 september 2017

Evaluatiecommissie GGN Bezoekt De Hondsrug

Van maandag 26 juni tot en met donderdag 29 juni vindt het vierjaarlijkse bezoek van de Evaluatiecommissie van het Global Geoparks Network (GGN)  plaats. De heer Richard Watson en de heer Nire Kagaya zijn met de uitvoering van deze opdracht belast. In 2013 heeft het Global Geoparks Network de geoparkstatus toegekend aan het Hondsruggebied. In november 2015 heeft de regio eveneens de UNESCO status gekregen.

Bezoek is onderdeel toetsing

De status van UNESCO Geopark wordt voor vier jaar verleend. In december 2016 heeft het GGN de benodigde documenten  voor de beoordeling ontvangen. Onderdeel van de toetsing is een meerdaags bezoek aan het geopark. De Hondsrug UNESCO Global Geopark heeft hiervoor een programma samengesteld. In het programma zijn opgenomen  een bezoek aan diverse geologische sites, de summerschool en geoparkpoorten. De terreinbeheerders, Geopark partners en ambassadeurs, het wetenschappelijk comité, onder leiding van professor Theo Spek van de RUG,  worden ook door de evaluatiecommissie geconsulteerd.

Uitsluitsel in december

In december 2017 wordt bekend of De Hondsrug UNESCO Global Geopark de status van UNESCO Global Geopark voor de komende vier jaar mag voeren.