Visual nieuws
Nieuwsbericht - vrijdag 29 januari 2021

Evaluatie De Hondsrug door UNESCO dit jaar


Wat gaan die vier jaar toch snel. In 2013 kreeg De Hondsrug de felbegeerde geoparkstatus, in 2017 werd deze voor vier jaar verlengd en maandag 25 januari 2021 hebben we de stukken voor de komende evaluatie ter beoordeling verstuurd naar UNESCO. Onderdeel van de toetsing is ook een bezoek van de evaluatiecommissie aan het Hondsruggebied. Wanneer dat zal plaatsvinden is op dit moment nog niet bekend.

Masterplan
Samen met onze partners hebben we de afgelopen vier jaar hard gewerkt aan de verdere ontwikkeling van het geopark en het in 2017 vastgestelde Masterplan 2017-2027.  Dat moet ook, de lat ligt hoog. Bij onszelf, en zeker bij UNESCO.

Netwerkorganisatie
Stichting De Hondsrug UNESCO Global Geopark is een netwerkorganisatie die mogelijk wordt gemaakt door bijdragen van de provincie Drenthe en de zes Hondsruggemeenten: Groningen, Tynaarlo, Aa en Hunze, Borger-Odoorn, Emmen en Coevorden. Aangesloten zijn organisaties zoals de terrein beherende organisaties, ondernemers in de recreatie en toeristische branche, onderwijsinstellingen zoals de RUG, Stenden University en musea, historische verenigingen en vele anderen.

UNESCO status


In november 2015 heeft het Hondsruggebied een UNESCO status gekregen en is daarmee het eerste en enige UNESCO Geopark in Nederland en het enige UNESCO gebied in de provincie Drenthe.