Visual nieuws
Nieuwsbericht - donderdag 29 oktober 2020

CDK’s Drenthe en Groningen ontvangen eerste Hondsrugboek

Jetta Klijnsma, Commissaris van de Koning in Drenthe en René Paas, Commissaris van de Koning in Groningen, hebben woensdag 28 oktober de eerste exemplaren van het publieksboek De Hondsrug- Landschap van eeuwen aangeboden gekregen door Sonja van der Meer, directeur Het Drentse Landschap en Cathrien Posthumus, manager van De Hondsrug UNESCO Global Geopark.
De komende dagen krijgen ook de zes burgemeesters van de Hondsruggemeenten (Groningen, Tynaarlo, Aa en Hunze, Borger-Odoorn, Coevorden en Emmen) een boek uitgereikt.

foto links: Cathrien Posthumus, Sonja van der Meer en CDK René Paas foto rechts: Cathrien Posthumus, CDK Jetta Klijnsma en Sonja van der Meer

De Hondsrug- Landschap van eeuwen brengt de fascinerende geschiedenis van het Hondsruggebied in beeld. Het is een van de oudst bewoonde plekken van Nederland. Er leefden neanderthaler-jagers toen de laatste ijstijd nog moest beginnen. Bijna alle hunebedden vind je in het Hondsruggebied. Behalve een unieke geologie en een lange prehistorie heeft het Hondsruggebied ook een jongere geschiedenis vol verhalen.


Het boek is verkrijgbaar via de webwinkel van het Drentse Landschap, bij het Hunebedcentrum en diverse Drentse en Groningse boekhandels.