Visual nieuws
Nieuwsbericht - dinsdag 20 september 2022

Ambassadeurscursus 2022

 Foto door Arjen Snijder. Beeldbewerking door De Hondsrug UNESCO Global Geopark. Ambassadeurscursus 2022.
Beeld: ambassadeurscursus 2022. Foto door Arjen Snijder. Beeldbewerking door De Hondsrug UNESCO Global Geopark.

Ambassadeurscursus 2022

En vertel je gasten alles over het prachtige Hondsruggebied!

Je gasten zijn nieuwsgierig, ze horen graag de verhalen van het bijzondere Hondsruggebied. De schitterende omgeving waarin jij hen ontvangt, zit er barstensvol mee: boeiende verhalen over ijstijden, hunebedden, archeologische schatten, sabeltandtijgers, harige mammoeten, de prachtige natuur en rijke cultuurhistorie. Wat zou het leuk zijn als je hen deze verhalen zélf kunt vertellen. Doe mee aan de speciale ambassadeurscursus voor recreatie- en horecaondernemers in Zuidoost-Drenthe.

In het najaar 2022 organiseren we weer een ambassadeurscursus. De cursus bestaat uit drie dagdelen en is telkens op maandagochtend. Diverse experts vertellen je, op wisselende locaties, over de historie, bijzondere plekken, bezienswaardigheden, de natuur en over trends in toerisme en gastvrijheid. Elke bijeenkomst sluiten we af met een gezamenlijke lunch. De laatste bijeenkomst is een excursie in het Hondsruggebied. Deze zal plaatsvinden op donderdag 1 december 2022.

Je kunt meedoen voor een bescheiden eigen bijdrage van 75 euro per persoon. Na afloop ontvang je het boek De Hondsrug landschap van eeuwen. Daarin staan alle hotspots uit het Hondsruggebied. Bovendien krijg je een ambassadeurscertificaat en een bordje waarmee je gasten laat weten dat jij ambassadeur van het Hondsruggebied bent. Je toekomstige gast zal het waarderen, doe mee!

Meld je aan via het inschrijfformulier.