safaris

Een dagje terug naar het dorp van toen

Een ontspannen dagje naar vervlogen tijden.

Wat ga je beleven

In de ochtend bezoek je dorpsmuseum De Kluis te Eext, een uniek museum van reeds verdwenen bedrijven. In de middag bezoek je Paviljoen Breeland in de Hunzevallei van De Hondsrug UNESCO Global Geopark, een inspirerende locatie met een uitstekende keuken en eerlijke streekproducten. ‘s Morgens ontvangst met koffie en cake in Eext, daar geniet je een rondleiding langs reeds verdwenen bedrijven zoals de stelmaker, bakkerij, smederij, schoenmaker en kapper. Proef je de sfeer in een woonkamer van 100 jaar geleden! Als afsluiting mag je weer even in de oude schoolbanken zitten. Beleef het allemaal in de Kluis.

Hierna stap je weer in de bus en rijd je naar Annen door De Hondsrug UNESCO Global Geopark met zijn eigen unieke geologische geschiedenis. De Hondsrug is een zandrug, vroeger de enige streek in de wijde omtrek waar je hoog en droog kon wonen. Hier bouwden Drentse boeren hun dorpen en kerken te midden van zompig veen en heidevelden. Een gebied vol mythen en legendes over de wrede reuzen Ellert en Brammert die over het veld heersten en over de betoverende Witte Wieven die reizigers ’s nachts beheksten.

De dag vervolgt zich in Paviljoen Breeland waar een heerlijke lunch wordt geserveerd. Van huisgemaakte soep met meerdere soorten brood & verschillend beleg tot gevulde kannen met diverse lunchdrankjes. Na de lunch mag je tijdens de film even wegdromen naar vervlogen tijden. Maar let wel op, want daarna ga je onder begeleiding van een quizmaster een uniek programma beleven. Kennis, behendigheid en geluk bepalen wie de winnaar wordt! Het quiz- en spelcircuit staat helemaal in het teken van De Hondsrug UNESCO Global Geopark.

Dit alles onder het genot van twee consumpties die inbegrepen zijn.

Kosten: € 32,= p.p.

Aanmelden: Breeland Recreatie

Deel dit: