Fietsen - routes

Fietsen dwars door de Hondsrug!

Je kunt deze route op ieder gewenst punt beginnen. Bepaal met behulp van de Steenmannetje op fietse-app welk punt het dichtst bij jouw locatie is en ontdek De Hondsrug! Deze app kun je gratis downloaden in de app store. Iedere fietsroute neemt je mee langs een aantal bijzondere plekken. Op deze plekken krijg je een opdracht of werp je door middel van VR een blik in het verleden. DE VR bril kan je onder andere verkrijgen bij de Toeplah leden Camping De Berken, Camping de Sparrenhof, of Camping De Lente van Drenthe in Gasselte. De routebeschrijvingen geven een beeld van waar de route jullie langsbrengt. Altijd handig! Let op: het startpunt van de route kan afwijken van het startpunt op de kaart!

Het is ’s zomers een drukte van belang bij zwemplas ’t Nije Hemelriek
  • De startplek van deze route is Speelvijver ‘t Nije Hemelriek; dit is ook de eerste opdrachtplek. Deze zwemplas ligt aan de rand van boswachterij Gieten-Borger en naast zwemplas ’t Gasselterveld. Deze route dwars door De Hondsrug is ook goed te volgen via de knooppuntenroute. Hiervoor volg je grote delen van het netwerk met de nummers 61-2-42-40-94-86-61. Handig, mocht je onderweg de weg kwijtraken.
  • Vanaf ‘t Nije Hemelriek volg je het fietspad door de boswachterij richting Gasselte. Deze gaat langs de Bosweg. Volg dit fietspad tot jullie rechtsaf kunnen naar de Herenkampdwarsweg.
  • Ga de weg in en neem de eerste links: de Heerenkampsweg. Zo fietsen jullie onder de N34 door. Blijf op de Heerenkampsweg fietsen, ook als deze in Gasselte overgaat in de Lutkenend.
  • Bij de eerste kruising in het dorp gaan jullie rechtsaf, naar de Kerkstraat (opdrachtplek). Volg de Kerkstraat die later overgaat in de Borgerweg en in de Gasselterstraat. Vlak na Attractiepark Drouwenerzand kunnen jullie een uitstapje maken door over te steken naar de hunebedden D19 en D20 aan de Steenhopenweg (VR-plek).
  • Vervolg jullie weg via de Gasselterstraat, die na Drouwen de Borgerderstraat en Drouwenerstraat heet. Onderweg vinden jullie aan jullie linkerzijde een grafheuvel (opdrachtplek). Zo komen jullie in Borger aan, de hunebedhoofdstad van Nederland.
  • Ga in Borger even linksaf de Hunebedstraat in. Hier vind je na 600m het Hunebedcentrum en het grootste hunebed van het land (VR-plek). Een leuke tussenstop.
  • Keer daarna terug op de Drouwenerstraat en fiets een stukje van de Hoofdstraat tot je rechtsaf kunt. Zo kom je op de Koesteeg terecht. Volg deze weg over de N34.
  • Fiets even door tot je aan je rechterzijde een fietspad hebt. Ga dit fietspad – dat parallel loopt aan de Rolderstraat – op.
  • Sla ter hoogte van knooppunt 94 rechtsaf, het bos in. Fiets langs het Lunsveen en kom langs twee opdrachtplekken. Volg de knooppunten 86 en 61 om weer op de beginplek te komen.
Routekaartje van de Steenmannetjesroute

Dit is één van de vijf interactieve Steenmannetje fietsroutes die je met de Steenmannetje op Fietse app kunt doen.

Startpunt

‘T Nije Hemelriek, Gasselte

Steenmannetjesroute 4: Gasselte-Borger