Wandelen - routes

Een lange afstandswandelpad door het Hondsrug UNESCO Geopark

  • 86 km Groningen- Emmen en 89,4 Assen- Emmen.
  • meerdere dagen

Het Hondsrugpad is een wandelroute in het Hondsruggebied die loopt van de stad Groningen aan de noordkant naar Emmen aan zuidwestkant. Het traject bestaat uit diverse leuke wandelingen met een lengte van ongeveer tien kilometer. Je kunt op verschillende locaties opstappen. Onderweg ervaar je het prachtige landschap. Het pad voert je langs bijzonder plekken die verwijzen naar de ontstaans- en/of bewoningsgeschiedenis van het Hondsruggebied. Geïnteresseerden in geologie en cultuurhistorie komen volop aan hun trekken.

Het Hondsrugpad is een wandelroute in het Hondsruggebied die loopt van de zuidwestkant van Emmen naar de noordkant van de stad Groningen. Er zijn diverse leuke wandelingen met een lengte van ongeveer 10 kilometer. Je kunt op verschillende locaties opstappen. Onderweg ervaar je het prachtige landschap. Het pad voert je langs bijzonder plekken die verwijzen naar de ontstaans- en/of bewoningsgeschiedenis van het Hondsruggebied. Geïnteresseerden in geologie en cultuurhistorie komen volop aan hun trekken. Een wandeling langs en over de Hondsrug van Groningen naar Emmen of andersom, met een uitstapje naar de Hoofdstad van Drenthe.

Het Hondsrugpad is een langeafstandswandeling ontworpen door UNESCO Geopark De Hondsrug. 

Een goed beschreven wandelroute om te lopen met niets anders dan een paar stevige wandelschoenen en een rugzak vol goede moed.

De route is in delen te lopen; deze worden apart beschreven. De respectievelijke deeltrajecten zijn hieronder te downloaden.

Van Zuid naar Noord (Emmen -> Groningen)

 

Van Noord naar Zuid (Groningen -> Emmen)

 

Van West naar Oost [v.v.] (Assen -> Anderen)

Startpunt

  • Stationsplein Emmen (Traject 1.1)
Deel dit: