Wandelen - routes

Geocaching

In het Hondsruggebied vind je de meest bijzondere plekken: hunebedden, middeleeuwse kerken, grafheuvels, esdorpen, fraaie natuurgebieden en nog veel meer. Met geocaching ontdek je deze hotspots en word je verrast door het verhaal van de plek.

Wat is geocaching

Je kunt geocaching het beste zien als een interactieve, wereldwijde speurtocht. Overal ter wereld, op inmiddels meer dan 2 miljoen plaatsen, liggen zogenaamde geocaches verstopt. Het is de bedoeling dat je als deelnemer op zoek gaat naar deze geocaches. Ze kunnen overal liggen: bij jou in de straat, ergens in het bos, in een hoge boom of zelfs onder water. Als je eenmaal zo’n kleine schat hebt gevonden, maak je hem open en laat je je gegevens achter in het logboek dat erbij zit. En vervolgens ga je op zoek naar de volgende!

Geocachen is een schatzoektocht op basis van GPS coördinaten. Via deze coördinaten en je GPS (of smartphone) kan je aan de slag gaan met geocachen. Naar wat je op zoek gaat tijdens het geocachen is steeds een raadsel, en dat is juist het leuke van deze mooie buitensport. Maar uiteraard krijg je wel wat hulp via zaken die in de geocache listing staan zoals de geocache grootte, de geocache attributen en sommige geocache beheerders kiezen ervoor om een hint mee te geven die in Geocaching geheimschrift (ROT13) op de website staat.

Maak eerst een inlogaccount

Om te kunnen geocachen heb je allereerst een inlogaccount noding op de site van Geocaching.com (https://www.geocaching.com/play). Download daarna de officiële geocaching app in de app/playstore (https://www.geocaching.com/play/mobile).

Geocache kaart

Om de geocaches in jouw buurt te bekijken, maak je best gebruik van de geocache kaart. Op deze geocaching kaart zal je de verschillende soorten geocaches terug zien waarnaar jij op zoek kan gaan. Deze geocache kaart is terug te vinden in de officiële geocaching app of op de site geocaching.com nadat je heb ingelogd met je inlogaccount.
1: Prinses van Zweeloo

2: Meisje van Yde

3: Drouwenerzand

4: Buinerveld

5: Kampsheide

6: Bargerveen

7: Oosterbos

8: Steilrand Donderen

9: Annerveenschekanaal

10: Hunze bij Elzemaat

11: Strubben Kniphorstbosch

12: Eppiesbergje

13: Groningen aan de Aa

14: Duunsche Laden

15: Kasteel Coevorden

16: Oranjekanaal

17: Schippersdorp Gasseltenijveen

18: Hunebed D27 (Borger)

19: Emmerdennen

20: Wandelpark De Vork, Haren.

Deel dit: