Fietsen - routes

App Trappen en ijstijden

 • 30 km
 • 3 uur

Het landschap van Drenthe is gekneed en geboetseerd door het ijs. Grote ijsmassa’s schoven meerdere keren over ons land heen en lieten diepe sporen na. De Hondsrug is één van de overblijfselen uit de één na laatste ijstijd. Het is als groot en samenhangend relict geweldig te beleven vanaf de fiets. Je voelt het reliëf en ziet de kleinere sporen in het landschap om je heen.

Op de fiets steek je de Hondsrug een paar keer dwars over en zie je onderweg de bijzondere restanten van die extreme tijden uit een ver verleden. Maar ook welke invloed dat heeft gehad op de mensen die hier op de Hondsrug leven.

Tijdens deze fietstocht kom je door een prachtig afwisselend landschap met bos, akkers en heide. Onderweg krijg je via tekst, foto’s en filmpjes uitleg over de ontstaansgeschiedenis.

De lengte van deze fietsroute is ongeveer 30 km. De startlocatie is de Expeditiepoort IJstijden van Geopark de Hondsrug bij het Hunebedcentrum te Borger.

De parkeerplaats van het Hunebedcentrum ligt ongeveer 100 meter voorbij Hunebedstraat 24, 9531 JV te Borger.

De fietsroute staat in de app annodrenthe.nu.

 1. Download de app en log in. Dit kan ook via facebook
 2. Log in op de website of via je smartphone. De inloggegevens kun je voor beide gebruiken.
 3. Kijk bij ‘routes’ of ‘kanalen’ en kies een route die je wilt volgen.
 4. Heb je een route gekozen? Klik dan op ‘info’ of ‘start’ rechtsboven in je scherm. Download alvast de media. Via Wifi gaat dit het beste.
 5. Nu alle media gedownload is, kun je de route starten wanneer je je binnen een straal van 1 km vanaf het startpunt van de route bevindt.
 6. We raden je aan om energiebesparende maatregelen te nemen op je smartphone tijdens een route: schakel wifi en bluetooth uit, sluit andere openstaande apps uit, stel de helderheid van je beeldscherm lager in. De batterijduur zal op deze manier langer zijn, zodat je gerust de route kunt voltooien.
 7. Veel plezier tijdens je gekozen route!

Startpunt

 • Hunebedstraat 27
 • 9531 JV Borger
Deel dit: