Wandelen - routes

App route Schippers van het Vlonest

 • 5 km
 • 2 uur

Het verhaal van het veen via het letterbox spel. Over de historie en de wordingsgeschiedenis van het veen in de Hunzevallei. Eeuwenlang is het water dat op de Hondsrug viel, via de ondergrond het brede beekdal ingestroomd en heeft daar gezorgd voor de veenvorming. Mensen gebruikten dit veen om turf te winnen en gingen op de zandruggen langs de Hunze wonen. Een paar mooie verhalen en de rijke cultuur van het veen kun je al puzzelend beleven.

Je gaat op zoek naar ingegraven bussen.  In zo’n bus zit een stempel.  Je kunt de bussen vinden via een cryptische omschrijving. Tijdens de tocht krijg je via de app leuke weetjes over het veenverhaal van de Hondsrug.

De route start bij Breeland Recreatie,

De wandeling staat in de app annodrenthe.nu.

 1. Download de app en log in. Dit kan ook via facebook
 2. Log in op de website of via je smartphone. De inloggegevens kun je voor beide gebruiken.
 3. Kijk bij ‘routes’ of ‘kanalen’ en kies een route die je wilt volgen.
 4. Heb je een route gekozen? Klik dan op ‘info’ of ‘start’ rechtsboven in je scherm. Download alvast de media. Via Wifi gaat dit het beste.
 5. Nu alle media gedownload is, kun je de route starten wanneer je je binnen een straal van 1 km vanaf het startpunt van de route bevindt.
 6. We raden je aan om energiebesparende maatregelen te nemen op je smartphone tijdens een route: schakel wifi en bluetooth uit, sluit andere openstaande apps uit, stel de helderheid van je beeldscherm lager in. De batterijduur zal op deze manier langer zijn, zodat je gerust de route kunt voltooien.
 7. Veel plezier tijdens je gekozen route!

Startpunt

 • De Bulten 4,
 • 9468 TD Annen,
Deel dit: