Wandelen - routes

App route door onze oorsprong

 • 8 km
 • 2 uur

Lang is onzeker geweest hoe de Hondsrug is gevormd. Maar dat het met het schuiven van grote ijsmassa’s had te maken was al wel duidelijk. Sinds kort weten we hoe één en ander waarschijnlijk in zijn werk is gegaan. Bij het begin van de route ziet u hier een animatie over.

De Wandeling

De wandelroute leidt u via de Leewal naar het Hunzebos. Je wandelt dwars over de Hondsrug en wij leiden je langs verschillende interessante plekken, waar nu nog de gevolgen te zien zijn van de gebeurtenissen die honderden duizenden jaren geleden plaatsvonden. Maar ook wat de mens er mee gedaan heeft. Ondertussen kunt u genieten van het prachtige reliëfrijke landschap.

 Kunstwerk ‘Mental Maps’

De wandeling staat in de app annodrenthe.nu.

 1. Download de app en log in. Dit kan ook via facebook
 2. Log in op de website of via je smartphone. De inloggegevens kun je voor beide gebruiken.
 3. Kijk bij ‘routes’ of ‘kanalen’ en kies een route die je wilt volgen.
 4. Heb je een route gekozen? Klik dan op ‘info’ of ‘start’ rechtsboven in je scherm. Download alvast de media. Via Wifi gaat dit het beste.
 5. Nu alle media gedownload is, kun je de route starten wanneer je je binnen een straal van 1 km vanaf het startpunt van de route bevindt.
 6. We raden je aan om energiebesparende maatregelen te nemen op je smartphone tijdens een route: schakel wifi en bluetooth uit, sluit andere openstaande apps uit, stel de helderheid van je beeldscherm lager in. De batterijduur zal op deze manier langer zijn, zodat je gerust de route kunt voltooien.
 7. Veel plezier tijdens je gekozen route!

Startpunt

 • Zwembad De Leewal aan de weg van Exloo naar Odoorn, Zuideinde 36, .
 • 7875 CD Exloo
Deel dit: