Ambachtberichten

 

29-11-2019

18-10-2019 De laatste nieuwtjes van de Ambachtmakelaar
Op 18 september stond een bedrijfsbezoek op het programma. Deze keer werden we gastvrij ontvangen door Bert Wubs van houtzagerij Het Frensenhoes. Leuk om ons collega ambachtlied in zijn eigen omgeving te zien.
En al brainstormend zijn we tot de volgende plannen gekomen: het opzetten van een ambachtswerkplaats waar kennisoverdracht centraal staat. Ook hebben we een TODO-lijst opgesteld met 15 actiepunten, deels per ambacht en deels met een mix van ambachten.
We werken ook aan een verkooppunt van de producten van de ambachtlieden.
En, ieder ambachtlied komt met een interview met foto’s op de website, inmiddels staan er al de nodige interviews op.
11-09-2019 Een bericht van jullie Ambachtmakelaar met de laatste nieuwtjes
Reminder voor het tweede Bedrijfsbezoek op 18 september van 15.00 -17.00 uur Deze keer gaan we op bezoek bij Bert Wubs van houtzagerij Het Frensenhoes. Adres: De Kockstraat 3, Meppen. Ingang aan de Dennekampen, 7855 PA Meppen.
Heb je nog niet aangemeld? Stuur een mail naar ambachtmakelaar@gmail.com.
Jullie eigen pagina op de website.
De eerste interviews staan live! Klik hier.
Fotograaf
Binnenkort kun je benaderd worden door fotograaf Karel Hulskers. Hij maakt per ambachtlied drie foto’s: “De Hondsrug”, “de ambachtsman/vrouw” en “het ambacht” zijn de elementen die zichtbaar moeten zijn in de foto’s.
Hij heeft je adresgegevens ontvangen en gaat de afspraak inplannen.De Open Bedrijven Dagen Drenthe komen eraan.
Wat zou het leuk zijn als wij als netwerk van ambachtlieden de deuren van onze werkplaatsen eens open zouden zetten! Neem de informatie van de website alvast door dan hebben we het erover op onze volgende algemene bijeenkomst.
Branchebijeenkomst voor alle ambachtlieden
Op woensdag 25 september om 19.00 uur bij Diner-Café Bussemaker in Exloo. De uitnodiging krijg je binnenkort. Noteer je deze datum vast in je agenda?
Workshop ‘wat en hoe social media’
De eerste workshop vindt plaats op dinsdag 1 oktober om 19:00 uur bij Restaurant Wielens in Noord-Sleen. Iedereen wordt hiervoor uitgenodigd. De uitnodiging volgt.
Noteer je deze datum vast in je agenda?
16-07-2019 Project de Ambachtmakelaar: Kansen en Mogelijkheden
Beste ambachtlieden,

Hierbij een overzicht van alle punten die in de bijeenkomsten aan de orde zijn geweest en de laatste aanvullingen daarop. Ook een, zeker niet volledig, overzicht van Evenementen en markten.

Uit het verslag:
Wil je mee naar een bijeenkomst van de groep “Cultuur verbindt” van Borger-Odoorn, laat het mij weten.
Wil je elkaar opzoeken op social media en informatie delen? Geef je ‘social’ adressen / paginanaam door aan mij, dan maak ik een overzicht en deel dat.

Vriendelijke groet,

15-07-2019 Ambachtlieden vinden elkaar bij de Ambachtmakelaar
De Ambachtmakelaar is mooi op stoom. In de afgelopen maand waren er vier bijeenkomsten. Ambachtlieden in de wolbranche kwamen voor de tweede keer bij elkaar. Er was een bijeenkomst voor smeden en een voor de branche ‘divers’. En tijdens een bedrijfsbezoek aan The Homestead, een handweverij en dorpssmederij in Dalen, konden alle deelnemers aan het project elkaar ontmoeten. Het vuur spatte ervan af! Er is veel enthousiasme bij de ambachtlieden.

De bijeenkomsten geven een duidelijk beeld van waar de ambachtlieden behoefte aan hebben: gezamenlijke PR en een plek in de regio om producten te kunnen verkopen. Verder willen ze kennis doorgeven (via opleidingen bijvoorbeeld) en een restauratiecollectief opzetten met diverse ambachten. Hier gaan ze, samen met ambachtmakelaar Dirk Jan Lekkerkerker, de komende tijd mee aan de gang.