evenement

UNESCO Geopark Hondsrug Crosscircuit

Eerste lustrum UNESCO Geopark Crosscircuit

In oktober 2018 start de 5e editie van het UNESCO Geopark Hondsrug crosscircuit. Net als afgelopen crossseizoen bestaat het circuit uit 6 wedstrijden door de mooie natuur van De Hondsrug UNESCO Global Geopark.
Vier van de wedstrijden in de gemeente Aa en Hunze. In de gemeente Borger-Odoorn wordt naast de Boomkroonpad cross wederom de cross in Ees georganiseerd. Alle wedstrijden zijn geschikt voor beginnende en gevorderde hardlopers vanaf 12 jaar.

Agenda:
Zaterdag 27 oktober 2018 – Boerbosloop te Rolde
Zondag 25 november 2018 – Boomkroonpad Cross te Drouwen
Donderdag 27 december 2018 – Drouwernerzand Cross te Gasselte
Zondag 13 januari 2019 – Gletsjerkuil Cross te Ees
Zaterdag 9 februari 2019 – 3 meren Cross te Gieten
Zaterdag 24 maart 2019 – Kleine Moere Cross te Grolloo (tevens prijsuitreiking circuit winnaars)

Op zaterdag 27 oktober (om 14.00 uur) vindt de aftrap plaats van het UNESCO Geopark Hondsrug crosscircuit. Loopgroep SGO organiseert dan de Boerbosloop in Rolde. Naast de Boerbosloop worden 5 andere crosslopen georganiseerd, door de loopgroepen van SGO (Grolloo), Gieten en Vomos (Gasselte).
Voor elke wedstrijd is er dagprijs voor de snelste man/vrouw en tevens jongen/meisje. Tevens wordt er een klassement opgemaakt. Voor de senioren en masters (M/V) is dit over de 4 beste lopen en voor de junioren over de beste 3 lopen. De prijzen worden beschikbaar gesteld door Outdoor Grolloo, De Hondsrug UNESCO Global Geopark en Run2Day Assen.

https://www.dehondsrug.nl/crosscircuit/

https://www.facebook.com/geoparkhondsrugcrosscircuit

Deel dit evenement:
UNESCO Geopark Hondsrug Crosscircuit