evenement

Op de rug gezien

Presentatie door archeoloog Evert van Ginkel

De Hondsrug is in verschillende opzichten de ruggengraat van Drenthe. Dit geologisch relict, ontstaan in de laatste ijstijden, was voor de prehistorische bewoners een hoog en droog baken in een landschap vol moerassen en beekdalen. Hier vonden jagers hun vuursteen, hunebedbouwers de zwerfstenen voor hun graven, latere boeren de gunstige overgangen tussen nat en droog.
In drie kwartier neemt archeoloog Evert van Ginkel*) tweehonderdduizend jaar geschiedenis van de Hondsrug en zijn prehistorische bewoners door.

Datum en tijd: donderdag 6 juni, 19.00 – 20.30 uur
Locatie: Boerderij Kamps, oprijlaan tegenover Asserstraat 59, Rolde
Kosten: gratis
Aanmelden/deelname: info@dehondsrug.nl

*) Evert van Ginkel (1955) studeerde prehistorische archeologie in Leiden. Hij specialiseerde zich na zijn studie in het vertalen van wetenschappelijke resultaten van de Nederlandse archeologie voor een breed publiek.
Voor zijn werk komt hij vaak in Drenthe, waar hij betrokken was bij de inrichting van het Hunebedcentrum in Borger, het ontwerpen van informatievoorzieningen bij archeologische objecten en het maken van audiovisuele presentaties over diverse aspecten van het verre Drentse verleden. Hij schreef mee aan het standaardwerk “De hunebedden, monumenten van een steentijdcultuur” en maakte tien fiets- en wandelroutes langs Drentse archeologica en andere historische bezienswaardigheden.

Alle overige activiteiten tijdens de Geoparkweek vind je hier.

 

Deel dit evenement:
Op de rug gezien