evenement

Lekkere Knapzakroute

Op stap met Bakker Joost

Het team van Bakker Joost  vult jouw rugzak met allerlei lekkers en de door jou meegebrachte thermosfles met koffie of thee. De knapzakken kun je alleen van te voren reserveren, dat kan via Joost’s  webshop  Je krijgt een goede uitleg mee, zodat je op een mooie route terecht komt, die langs voldoende bankjes en picknicktafels leidt. Op je eigen tempo wandel je, geniet je van het mooie Drentse landschap, je komt onderweg schapen tegen, een watertje, bos, heide en/of zandverstuivingen. Jullie kiezen zelf wanneer je de rugzak uitpakt om te genieten van al het lekkers.

Je kunt kiezen uit 2 routes van bijna 6 kilomter en 1 route van 10 kilometer lang. Er is een maximum aantal wandelaars per dag op een route, zolang de Covid-19 maatregelen van kracht zijn.

Schoonmeer route – 6  kilometer

Een verrassende route, door een mooie laan naar het bos. Bij een idyllisch gelegen watertje is het heerlijk rusten en genieten van de inhoud van de knapzak. Of je kiest daarvoor de picknicktafel bij het Schoonmeer, dat in de zomer gedeeltelijk gevuld is met water. Tijdens strenge winters maken de Odoorners er een schaatsbaan van.

Odoornerdennen route – 6 kilometer

Via het fietspad richting Exloo door het glooiende landschap (als je de weg kent, kun je ook een omweg maken door het veld) bereik je de Odoornerdennen. Een uniek gebied met Jeneverbesstruiken, heide, bos en hoogteverschillen. Regelmatig kom je een bankje tegen in het bos, ook zijn er twee picknicktafels waar je pauze kunt nemen op 1,3 km & 4.3 km

Tijdreisroute Leewal – 10 kilometer

Via het fietspad richting Exloo door het glooiende landschap (als je de weg kent, kun je ook een omweg maken door het veld) kom je op de Tijdreisroute terecht. Langs hunebedden, door bossen, stuifzand en heide leer je kijken naar het landschap dat 470.000 jaren geleden is gevormd.

Deel dit evenement:
Lekkere Knapzakroute