evenement

Hunebed tour – Expeditie Drenthe

Meer dan 5.000 jaar geleden werd Drenthe bewoond door onze voorouders, het Trechterbekervolk, de bouwers van de befaamde hunebedden.

Ga jij ze mee spotten?

We starten de tour met onze stoere 4×4 in Emmen. Daar vind je meteen een van de grootste  hunebed van Drenthe middenin het bos. Waan je even terug in de tijd en probeer je voor te stellen wat een mega prestatie dat volkje heeft geleverd. We vervolgen onze weg off road. Daar staat midden in het landschap een volgend hunebed opgesteld. Maar deze is nog niest vergeleken met onze 3e halte: Borger. Hier vindt je het grootste exemplaar van Nederland, namelijk 22,6 meter lang. Vergeet niet even een selfie te maken met de grote mammoet olifanten. Je vrienden zullen hun ogen niet geloven.

Wil je een bezoek brengen aan het Hunebedmuseum en alles erover te weten komen? Geen probleem. Tegen een geringe meerprijs kun je alle tijd hiervoor nemen.

Dan vervolgen we onze weg richting Oud-Aalden en maken we een kleine wandeling (500 meter). Je kijkt je ogen uit, want de tijd lijkt hier echt stil te hebben gestaan. We stoppen vervolgens bij de Saksische boerderij ‘t huus van Hol-An voor een lekker kopje koffie of een cappucino. Op de terugweg naar Emmen pakken we nog even het Nabershof, de oudste boerderij van Emmen mee.

Beleef oer-Drenthe op een unieke manier en ga met ons mee op expeditie. Durf jij het aan? Reserveer dan nu! Bel”

Deel dit evenement:
Hunebed tour – Expeditie Drenthe