evenement

Busarrangement Barbizon van het Noorden

In de tentoonstelling Barbizon van het NoordenDe ontdekking van het Drentse landschap 1850-1950 presenteert het Drents Museum werk van grote kunstenaars uit de 19de en 20ste eeuw die de natuur van Drenthe ontdekten en op doek vastlegden. Kunstwerken van onder meer Israëls, Mesdag en Van Gogh laten de unieke eigenschappen van Drenthe zien.  Voor deze tentoonstelling wordt samengewerkt met Stichting Het Drentse Landschap. Het Drents Museum en Het Drentse Landschap ontwikkelen een verrassend randprogramma rondom de tentoonstelling waarbij kunst, cultuur en natuur op een bijzondere manier samengaan. Barbizon van het Noorden is van 24 november 2019 tot en met 22 maart 2020 te zien.

Samen met VVV Assen bieden we een bijzonder Barbizon-bus arrangement aan.

Het arrangement vindt plaats op:
19 december, 16 januari, 20 februari en 19 maart.
Per bus bezoekt u een groot aantal schilderlocaties. Plekken waar bekende schilders hebben gewerkt aan hun schilderijen. In veel gevallen zijn de locaties nog heel goed herkenbaar, in andere gevallen is enige uitleg nodig. Onderweg wordt regelmatig gestopt en vertelt de deskundige gids meer over de makers en hun achtergronden. De bustocht gaat door een groot deel van het Nationaal Park Drentsche Aa. Via pitoreske weggetjes en door sfeervolle dorpen. Waar het soms lijkt dat de tijd heeft stil gestaan sinds de grote meesters hier hebben gewerkt aan hun schilderijen.

Onderweg wordt gestopt op een schilderachtige locatie voor koffie met een Drentse lekkernij. Rond de middag komen we terug in Assen waar de lunch bij Grand Café ’t Wapen genuttigd zal worden. Vervolgens kunt u de tentoonstelling bezoeken. Tevens kunt u dan aanschuiven bij de lezing die er die middag gegeven wordt.

Prijs bus arrangement: € 50,- incl. bezoek museum en € 42,50 exclusief bezoek museum.
Tijd: van 09.30 tot 17.00 uur

Informatie en aanmelden: DEZE LINK.  Of bel/mail met VVV Assen via 0592-243788 of info@vvvassen.nl.

 

Deel dit evenement:
Busarrangement Barbizon van het Noorden