Marijn Sijbom - ambachtmakelaar

Molenaar op molen De Bente in Dalen

Marijn Sijbom is al sinds 1993 helemaal in de ban van de Nederlandse windmolen, elke week kwam hij meerdere malen op één van de molens in zijn dorp Dalen. Daar hielp hij met rondleidingen en het verwerken van graan. Zo is ook de liefde voor het product ontstaan. Op zeer jonge leeftijd leerde Marijn hoe hij met granen om moest gaan en wat je ermee kunt maken.

Vrijwillige molenaar.

Rond zijn 18e slaagde hij als vrijwillige molenaar en als bijbaan kwam hij in de bakkerijtechniek terecht. Tijdens deze baan kwam Marijn regelmatig in bakkerijen en zag hoe bakkers van (molen)meel diverse eindproducten maakten.

Na 13 jaar als toneelmeester in een theater gewerkt te hebben heeft hij besloten om een aantal uur te gaan minderen. De uren die vrijgekomen zijn besteedt hij nu volledig aan de Nederlandse molen. Zijn droom is om een eerlijk en op ambachtelijke wijze vervaardigd product aan de man te brengen. Middels een eigen molensteen (deze krijgt zijn energie d.m.v zonne-energie) maakt hij al diverse producten die hier in de webwinkel gekocht kunnen worden. In de toekomst wil hij dit m.b.v een echte windmolen gaan doen. Hier moet dan ook een eigen fysieke winkel gaan komen.

Contactgegevens

Deel dit: