Arnold Spijk - ambachtmakelaar

Camper Tiny Bouw Service Spijk

In Gasselternijveen – ooit één van de grootste binnenhavens van ons land – aan de Vaart, nu zonder water, maar wel met een schuit op het droge, staat het voormalige hotel en café Nieveen. Nu de basis voor een opmerkelijk bedrijf, de Camper Tiny Bouw Service van Arnold Spijk. Een vakman die van alle markten thuis is, wat zijn ogen zien en zijn hoofd kan bedenken, kunnen zijn handen maken.

Hoe het begon

Tien jaar lang had hij een bouwbedrijf als éénmanszaak, maar nu hij samen met Irene Polane, de zadelmaker, dit enorme pand heeft betrokken, richt bij zich op de verbouwing ervan en zijn passie: het ombouwen van busjes tot volwaardige campers. Met grote plannen voor de toekomst, de oude feestzaal achter het café wordt een werkplaats, waar hij ook mobile Tiny Houses gaat bouwen naar Amerikaans voorbeeld. Voor de nieuwe nomaden die zelfstandig en mobiel willen wonen en dáár willen zijn waar ze hun werk vinden of hun dromen waar kunnen maken.

Allemaal handwerk

Wellicht ook in de toekomst ook plaats te kunnen maken voor de re-integratie van mensen “met een afstand tot de arbeidsmarkt”. Hoewel Arnold alle noodzakelijk ambachten voor zijn vak beheerst, van houtbewerking tot de aanleg van sanitair, elektra en zonnepanelen, komt af en toe zijn vader een handje helpen. Voor sommige klussen heb je nu eenmaal meer dan twee handen nodig. Arbeidsintensief werk, allemaal handwerk, maar belangstelling genoeg, achter aansluiten.

Contactgegevens

Deel dit: