Annette Staal - ambachtmakelaar

Kunstenares

Kunstenares

Annette laat zich niet gemakkelijk in één hokje stoppen, laat staan in een hoekje drukken. Veelzijdigheid en eigenzinnigheid gaan bij haar hand in hand.

Hoe het begon

Zo’n drie jaar gelden heeft ze met haar man Bussum verruild voor 1e Exloërmond. De imkerij – één van Annette ’s activiteiten – is zo’n hype geworden in het westen, dat er daar niet meer met goed fatsoen bijen zijn te houden. Vandaar ook hun vertrek naar de stille weidsheid van de veenkoloniën.

Annette houdt een deel van haar bijenvolken op eigen terrein en deels in het “bijenpark” van de Bijenclub in Stadskanaal. Rondreizen met bijenkasten wordt steeds lastiger, zeker nu landschapsbeheerders niet meer meewerken omdat ze bang zijn dat de wilde bijensoorten in het gedrang komen als er ook honingbijen rondvliegen.

Meer dan bijen

Maar Annette is veelzijdiger dan haar 100% natuurlijke en koud geslagen honing, de waskaarsen en haar eigen vruchtenjams met een puntje tuinkruiden. Als gediplomeerd bloemsierkunstenaar gaat haar creativiteit verder. Naast pentekeningen maakt ze ook objecten en bij voorkeur grote. Het is haar wens om te zijner tijd – er valt nu nog het nodige te doen in de tuin – haar objecten in de tuin ten toon te stellen. Annette vindt haar inspiratie in de natuur en in haar directe omgeving, haar projecten worden altijd aangepast aan de omgeving waarin ze gecreëerd en geplaatst zijn.

Contactgegevens

Deel dit: